Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας


Πρώτη Δημοσίευση: 21/04/2016 20:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/04/2016 20:08
Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας
Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Ξεκίνησε το 2001, με πρωτοβουλία της Kαναδής ψυχολόγου Μάρσι Σαγκάλ, για να υπενθυμίσει στους Καναδούς πρώτα και στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να λαμβάνει αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο.
Ο Βόγλης και η Καλαμάτα
Ένα σχεδόν χρόνο στην Καλαμάτα είχε ζήσει ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, που πέθανε χθες.
Ηταν η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και ήταν πρωταγωνιστής στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Ο μπαμπάς ο πόλεμος».
Την εποχή εκείνη οι παραστάσεις δίνονταν στον κινηματογράφο ΣΙΝΕ Κάστρο, καθώς ο σημερινός χώρος που στεγάζει το ΔΗΠΕΘΕ δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί.
Έγραψαν παντού συνθήματα
Τους μαρμάρινους τοίχους και την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, όπως και διάφορα άλλα σημεία της πόλης, γέμισαν με συνθήματα κατά του προέδρου της «Μαύρης Θύελλας», Γιώργου Ράλλη, άγνωστοι προχθές τη νύχτα.
Μάλιστα, στο Δικαστικό Μέγαρο τα συνεργεία καθαριότητας έπιασαν νωρίς νωρίς δουλειά για να καθαρίσουν το κτήριο και μέχρι το μεσημέρι όλα είχαν επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.
Β.Β.


Τελειώνουν τα 5μηνα
Αγωνιωδώς παράταση του χρόνου εργασίας αναζητούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που τελειώνει αυτές τις ημέρες.
Ακόμα περισσότερο την παράταση επιθυμούν οι υπηρεσίες όπου εργάζονται οι εν λόγω, καθώς τους πέντε μήνες που δουλεύουν έχουν διεκπεραιώσει σημαντικό όγκο δουλειάς, ανακουφίζοντας υπηρεσίες που έχουν μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.
Επίσημα, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από αίτημα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στο αρμόδιο υπουργείο.
Β.Β.


Η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό
Καταλυτική ήταν και αυτή τη φορά, όπως μας πληροφόρησαν, η βοήθεια που προσφέρθηκε από το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Καλαμάτα για τους 41 μετανάστες που διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές.
Η δουλειά που έκαναν οι εθελόντριες, έχοντας μεγάλη εμπειρία, δε θα μπορούσε να γίνει από άλλα άτομα, ενώ στο χώρο που φιλοξενούνταν υπήρχαν όλη την ημέρα Ερυθροσταυρίτισσες και προσέφεραν κάθε βοήθεια.
Β.Β.


Τα ποδήλατα, τα μηχανάκια και τα δέντρα
Ο αριθμός των Καλαματιανών που χρησιμοποιούν ποδήλατο είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, συχνά παρατηρούμε ότι όλα σχεδόν τα δέντρα και οι κολώνες φωτισμού του κέντρου αποτελούν χώρους στάθμευσης για τα ποδήλατα.
Οι θέσεις είναι λίγες και πρέπει άμεσα να μπουν κι άλλες, ενώ πρέπει εκεί που είναι θέσεις για ποδήλατα να μην παρκάρουν μηχανάκια, όπως γίνεται καθημερινά στην οδό Κολοκοτρώνη.
Π.Μπ.


Τα κουτάκια που έγιναν σκουπιδοτενεκέδες
Έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν για αυτά τα αντιαισθητικά και άχρηστα πλέον σταντ (;) σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Κάποτε εκεί μοιραζόταν δωρεάν έντυπο τουριστικού περιεχομένου. Το έντυπο αυτό έχει σταματήσει χρόνια τώρα να κυκλοφορεί, όμως τα σιδερένια κουτιά παραμένουν στη θέση τους και πλέον έχουν μετατραπεί από πολλούς σε κάδους.
Μήπως ήρθε η ώρα να απομακρυνθούν;  
Π.Μπ.


Βγες στο μπαλκόνι να δεις…
«Βγες στο μπαλκόνι να δεις…» λέει ένα εκπληκτικό τραγούδι των Πυξ Λαξ. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας να βγει στο μπαλκόνι του γραφείου του και να δει τις κολώνες φωτισμού του πεζόδρομου της Αριστομένους. Στις μισές τα καπάκια είναι κολλημένα με μονωτική ταινία, ενώ στις άλλες με σύρμα και παλιά καλώδια.
Είτε μας κλέβουν τις βίδες, λοιπόν, είτε πήραμε κολώνες χωρίς τις βίδες… Ό,τι και αν ισχύει, δεν είναι εικόνα για πόλη αυτή.
Π. Μπ.


60’λεπτά στη Μεσσηνία
Μια εκπομπή γεμάτη Μεσσηνία θα παρακολουθήσουν όσοι σήμερα το βράδυ στις 23.50 επιλέξουν τον Alpha.
Ειδικότερα, η ταξιδιωτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση «60’ Ελλάδα» βρέθηκε σε Μεθώνη, Κορώνη και Πύλο και θα μεταφέρει μέσω της τηλεόρασης την ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο.
Π.Μπ.


EUROPE DIRECT ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ημέρα Ενημέρωσης Καταναλωτών η χθεσινή
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Ενημέρωσης των Καταναλωτών» που πραγματοποίησε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης /Europe Direct Καλαμάτας χθες στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Στόχος ήταν η ενημέρωση των καταναλωτών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για τα δικαιώματα και τα προνόμια τα οποία έχουν θεσπιστεί για να τους προστατεύσουν από την Ε.Ε.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μεγάλος αριθμός καταναλωτών ενημερώθηκε για τα υψηλά επίπεδα προστασίας που έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες, για τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας για τα τρόφιμα και τα καταναλωτικά αγαθά, την εύκολη σύγκριση τιμών, τα δικαιώματα των επιβατών, καθώς και την προστασία από την παραπλάνηση των καταναλωτών.
Οι συνεργάτες του Κέντρου τούς πληροφόρησαν για τους αυστηρούς κανόνες της Ε.Ε. για την απόσυρση ελαττωματικών προϊόντων και τη διασφάλιση των ευρύτερων συμφερόντων των καταναλωτών σε τομείς όπως παραπλανητική και συγκριτική διαφήμιση, καταχρηστικές ρήτρες συμβάσεων, νέα τρόφιμα, συστατικά τροφίμων και συσκευασία.
Σε ανοικτό διάλογο που πραγματοποιήθηκε, απαντήθηκαν ερωτήματα των πολιτών και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Καταναλωτή, την ίδρυση Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή στην Ελλάδα, όπου ο Έλληνας καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται και να ασκήσει προσφυγή αν θεωρεί ότι θίγονται τα δικαιώματά του, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την τηλεφωνική υπηρεσία 1520 για κατάθεση παραπόνων, καταγγελιών και ερωτήσεων, καταγράφοντας χιλιάδες κλήσεις πολιτών μηνιαίως.
Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης/Europe Direct Καλαμάτας διατίθενται δωρεάν έντυπα της Ε.Ε. σχετικά με τα θέματα αυτά, αλλά και άλλα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες (Αριστομένους 91, Καλαμάτα, Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-15.00).
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου