«Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι» σήμερα στο θεατράκι της φιλαρμονικής.

Πρώτη Δημοσίευση: 27/11/2012 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2012 09:50

Ένα σκηνικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση

Το παραμύθι «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι» παρουσιάζουν τo Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Παιδιών «Παράθυρο Στον Ήλιο» και η μη  κερδοσκοπική εταιρεία «Indigo-Του κόσμου το γεφύρι», σε συνεργασία με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», μετά την περσινή συνάντησή τους με την παράσταση «Μαλαματένιος Αργαλειός». Η παράσταση θα δοθεί στο Θεατράκι της Φιλαρμονικής αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, με γενική είσοδο 6 ευρώ.
Όσο για την υπόθεση του έργου, η Κανέλα ζει στη Χώρα του Χθες, έναν ονειρικό τόπο πάνω από τον κόσμο, αθάνατη μα εντελώς μόνη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας με τα είδωλα που της φέρνει από τη γη ο μεγάλος μαγικός της καθρέφτης. Το Δυοσμαράκι βασιλεύει σ’ ένα μεγάλο κράτος, που δεν είναι ούτε στο χθες ούτε στο σήμερα, αλλά βρίσκεται πάντα μια μέρα μπροστά, γι’ αυτό λέγεται η Χώρα του Αύριο.
Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι ξεπηδούν μέσα από το παιδικό ακροατήριο και μεταμορφώνονται επί σκηνής σε παραμυθένιους ήρωες, με τη βοήθεια των ηθοποιών. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι από το κοινό γίνονται η Κανέλα και το Δυοσμαράκι του παραμυθιού.  
Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια οι μικροί θεατές μεταφέρονται σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μνήμη του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.
Τραγούδια και σκοποί από την ελληνική παράδοση ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς, με συνοδεία από φλογέρα, ούτι, κλαρινέτο, κιθάρα και κρουστά.
Ένα μαγικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, για φοιτητές, για ενήλικες και υπερήλικες, για όλους όσοι πιστεύουν στα παραμύθια!
Παίζουν: Τάσος Καρακύκλας, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη,
Έλλη Βασιλάτου πνευστά – κρουστά, Γιάννης Σιφναίος έγχορδα – κρουστά.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις