«Πώς να κλέψετε 1.000.000 δολάρια» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/02/2019 21:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2019 21:55
Την ταινία «Πώς να κλέψετε 1.000.000 δολάρια» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18).
Η Νικόλ, κόρη ενός ιδιοφυούς πλαστογράφου έργων τέχνης, προσλαμβάνει τον Σάιμον, λωποδύτη της καλής κοινωνίας, προκειμένου να κλέψει ένα πολύτιμο έκθεμα του πατέρα της από ένα γαλλικό μουσείο, προτού οι ειδικοί που θα το ελέγξουν διαπιστώσουν πως είναι πλαστό.
Μια έξυπνη πλοκή, η οποία δεν γλιστράει σχεδόν ποτέ στην υπερβολή, και δύο λαμπεροί πρωταγωνιστές με φυσική χάρη δίνουν στο βραβευμένο με τρία Όσκαρ Γουίλιαμ Γουάιλερ την ιδανική αφορμή να κεντήσει ένα μίνι διηγηματικό κομψοτέχνημα σε εύθυμους τόνους. Το πλαστό και το αυθεντικό, το φαίνεσθαι και το είναι, η αλήθεια και το ψέμα αλλάζουν διαρκώς θέση, καθώς ο κωμικός συγχρονισμός είναι υποδειγματικός, το γεμάτο υπονοούμενα παιχνίδι των χαρακτήρων απολαυστικό και η ειρωνική ματιά σε ένα high class attitude χωρίς καθόλου βάθος απόλυτα καίρια.
Προτάθηκε για βραβείο πρωτότυπου σεναρίου για κωμωδία από το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής (Writers Guild of America).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις