Αναζητούνται δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Πρώτη Δημοσίευση: 03/07/2018 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/07/2018 10:36
Αποκαλυπτικός ο προχθεσινός ΒΗΜΑτοδότης για το "γαλάζιο προγραμματισμό" εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως σχολίαζε, «μπορεί να μη γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή χρόνο των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως ο εκλογικός πυρετός έχει εισβάλει στα κόμματα. Ήδη με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτήθηκε εκλογική επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Πρόεδρός της τοποθετήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που είχε διατελέσει και δήμαρχος Αθηναίων.
Στην επιτροπή μετέχουν, επίσης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας, ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης, αλλά και γαλάζια στελέχη που έχουν περάσει από την Αυτοδιοίκηση. Ήδη ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει αρχίσει την επεξεργασία των προσώπων που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια στις 13 Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας.
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι η όλη αναζήτηση γίνεται στη βάση συγκρότησης συμμαχιών με άλλα κόμματα (με όλα πλην ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής) και σχηματισμούς, ώστε να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από το να κερδίσει η Ν.Δ. περισσότερες από τις επτά Περιφέρειες (που ελέγχει σήμερα).
Κρίσιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η μετακίνηση του Κώστα Μπακογιάννη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας και οι ευκαιρίες για συμμαχίες που θα δημιουργήσει αυτή η μετακίνηση.
Στην πρώτη συνάντηση που είχε η επιτροπή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. τι μέλλει γενέσθαι με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κοφτά, χωρίς να αφήνει περιθώριο για άλλη συζήτηση: “Δε θέλω να ξανακούσω αυτό το όνομα στη Ν.Δ.”. Οπότε, όπως καταλάβατε, αναζητείται υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου»...
Πάντως ο Π. Τατούλης έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια, ωστόσο χωρίς κομματική στήριξη και με τον Μητσοτάκη απέναντι, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ…
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις