Αυτοδυναμία της δημοκρατίας και των πολιτών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2015 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2015 20:58
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών
Το απόγευμα της Κυριακής, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει», ενώ κατέκρινε τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και μαζί με αυτόν ο ελληνικός λαός, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Από την άλλη, δε βρήκε καθόλου αξιοπρεπή την τακτική του Αντώνη Σαμαρά, «αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τη στρατηγική του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επένδυσε σε τρία πράγματα: Στη φυγή καταθέσεων, στο Grexit, στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα και είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και δήλωσε ακόμα: «Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μάς άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τελείωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος Τύπος. Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους. Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012».
«Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: "Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό". Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετήσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, σημειώνοντας ότι δεν είναι κάποιος εγωιστικός στόχος. «Είναι η αυτοδυναμία της δημοκρατίας, η αυτοδυναμία του λαού, η αυτοδυναμία απέναντι στους δανειστές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε την απαλλαγή από το βραχνά του αβίωτου χρέους, η αυτοδυναμία της ίδιας της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον» επισήμανε.
Δεσμεύθηκε ότι, σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες. Να αξιοποιήσει, δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις - κλειδιά του κράτους, ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα και την ανιδιοτέλειά τους. Και να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια, όπως είπε.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά ότι «κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη», αλλά θα υπάρξει «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ορισμένα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, εγγυήθηκε τις συντάξεις των αγροτών και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή, μέσω της τράπεζας επενδύσεων. Εγγυήθηκε, επίσης, ότι δε θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού, λέγοντας ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι δε θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη».


Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για το νομό
Για το Νομό Μεσσηνίας, τόνισε: «Ο νομός σας είναι ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, ιστορία που ζηλεύουν πολλοί, αρχαίοι και νεότεροι πολιτισμοί. Ένας τόπος που μπορεί να δώσει στους ανθρώπους του ευημερία. Ένας τόπος, όμως, που δοκιμάζεται σκληρά, όπως όλη η Ελλάδα, από την πολιτική των μνημονίων.
Σ’ αυτό τον τόπο χρωστάμε κάθε προσοχή και κάθε φροντίδα. Έτσι το καταλαβαίνω. Ότι χρωστάμε. Προτεραιότητά μας είναι μια εθνική πολιτική για το λάδι, επεξεργασμένη σε συνεργασία με τους ίδιους τους παραγωγούς. Η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το νομό. Η ανάδειξη και προώθηση της περίφημης ελιάς Καλαμάτας. Τα μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση των παραγωγών της φημισμένης μαύρης σταφίδας. Άμεσες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσουν οι αθρόες ελληνοποιήσεις κηπευτικών προϊόντων που πλήττουν τους Έλληνες παραγωγούς».
Επίσης, δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για την: ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα, ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας, αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια πολιτική «κάθαρσης και δικαιοσύνης» που θα «απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής» και «θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς». Επανέλαβε ότι «θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει τη χρηματοδότησή τους», και θα διεκδικήσει αποζημίωση του Δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες καθώς και βίντεο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις