Δήμητρα Διαβολίτση- Μανέτα: «Αποφάσισα να στρατευτώ στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να ανατρέψει την υπάρχουσα αρνητική κατάσταση»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/01/2015 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/01/2015 19:18
Πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών η Δήμητρα Διαβολίτση- Μανέτα, αν και είχε στο παρελθόν εκτεθεί ως υποψήφια στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Όπως θα διαβάσετε στη συνέντευξη που ακολουθεί, αποφάσισε να είναι υποψήφια για να συνδράμει την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να ανατρέψει την υπάρχουσα αρνητική κατάσταση.
Όπως εξηγεί, δεν ήταν εύκολη η απόφαση, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, ταλανίζεται από εσωτερικούς κραδασμούς που απειλούν ακόμη και την ύπαρξή του, ενώ με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. προσδοκά να βρει διεξόδους για ένα καλύτερο μέλλον.        
 
-Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας να είστε υποψήφια για πρώτη φορά;
Πράγματι είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια βουλευτής. Την υποψηφιότητα αυτή τη θεωρώ στάση ευθύνης και τόλμης απέναντι σε όσα μέχρι σήμερα πίστευα και οραματιζόμουν ως Ελληνίδα, ως γυναίκα και ως μητέρα, σε αρχές και αξίες για μια δίκαιη κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Θεωρώ σήμερα ότι η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του Γιώργου Παπανδρέου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από αυτές τις αξίες και αποτέλεσε δεκανίκι εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό στέκομαι δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου και στην προσπάθεια που κάνει για ένα νέο ξεκίνημα, δημιουργώντας μία νέα σύγχρονη ιδεολογική πλατφόρμα στον κεντροαριστερό χώρο, όπου, κατά τη γνώμη μου, στο μέλλον θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης.
 
-Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πάρετε αυτήν την απόφαση. Ποια ήταν τα υπέρ και τα κατά που σταθμίσατε;
Όπως είπα και πριν, η απόφασή μου αυτή ήταν μια στάση ευθύνης. Το θεώρησα πολύ τιμητικό για εμένα, όταν μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του “Κινήματος”, και η συμπόρευση στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μια απόφαση μέσα από την καρδιά μου, άρα δε χρειάστηκε να σταθμίσω τίποτα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια ενός πολιτικού όπως ο Γιώργος Παπανδρέου για την επανεκκίνηση της κεντροαριστερής παράταξης, βασιζόμενη στον υγιή πατριωτισμό και τις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.
 
-Τι προσδοκάτε ότι θα προσφέρετε με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών;
Προσωπικά, επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι και ούτε και σκοπεύω να γίνω. Όμως, ως πολίτης αυτής της χώρας που ζει και βιώνει την κρίση καθημερινά, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης για μένα και τα παιδιά μου, ψάχνω να βρω διεξόδους για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή τη νέα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου βάζω το δικό μου λιθαράκι σε μια καινούρια αρχή, που ίσως μπορέσει τελικά να δώσει μια νέα ώθηση σε μια καλύτερη Ελλάδα, με ανθρώπινο πρόσωπο και βασική αρχή τα δικαιώματα του απλού πολίτη, προστατεύοντας και δίνοντάς του ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις