Εξαιρετικό το ενδιαφέρον της Ryanair για την Πελοπόννησο

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2013 00:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2013 00:10

 

Όπως αποτυπώθηκε στη διεθνή έκθεση BIT στο Μιλάνο

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT του Μιλάνου, που διήρκεσε από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία μετέφερε το μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για μια δυναμική εξωστρεφή πολιτική για την επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, με καθαρή τη στόχευση στο θεματικό τουρισμό υψηλής ποιότητας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και η Ιταλία αποτελεί την πρώτη αγορά εισερχόμενου μεμονωμένου τουρισμού για την Πελοπόννησο.

Το δε περίπτερο της Πελοποννήσου στελέχωσαν επαγγελματίες του τουρισμού από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι παρουσίασαν στους Ιταλούς tour operator το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, καθώς και τις ειδικές προσφορές τους.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατήρησε δικό της ανεξάρτητο χώρο, όπου- λόγω της μη συμμετοχής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού- εξυπηρέτησε και τις ανάγκες των συναντήσεων των στελεχών του ΕΟΤ Ιταλίας.

Ο χώρος της Πελοποννήσου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών tour operator που συνεργάζονται με την Ελλάδα, ιδίως λόγω της νέας αεροπορικής σύνδεσης Μιλάνο-Καλαμάτα από την αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κ. Matteo Papaluca, διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σε Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Ρουμανία της Ryanair, ο οποίος έλαβε μέρος σε συνάντηση εργασίας με την κα Νικολάκου, επιχειρηματίες και συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τρόποι για στοχευμένη προβολή στην ιταλική αγορά.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου δόθηκαν αρκετές συνεντεύξεις σε τουριστικούς συντάκτες της Ιταλίας, καθώς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο δε διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας κ. Τερζίμπασης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Πελοποννήσου στην Bit Μιλάνο 2013 και τη σταθερή της στόχευση στην ιταλική αγορά.

Το πληροφοριακό υλικό της Πελοποννήσου μοιράστηκε σε περισσότερα από 5.000 άτομα, επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και ανεξάρτητους επισκέπτες. Κατά τις δυο πρώτες ημέρες η έκθεση αφορούσε αποκλειστικά στους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή ήταν ανοιχτή και στο κοινό. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις