Κάθειρξη 9 ετών σε ηλεκτρολόγο για ηθική αυτουργία σε εκβίαση καθηγητή

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2018 19:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2018 19:56
Τη δεύτερη φορά δεν στάθηκε τόσο τυχερός ένας ηλεκτρολόγος, όσο την πρώτη φορά που δικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για ηθική αυτουργία σε εκβίαση ενός καθηγητή.
Το θύμα κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο και έγινε δεκτή. Έτσι, η υπόθεση εκδικάσθηκε από την αρχή χθες από το ίδιο δικαστήριο.
Αυτή τη φορά ο συνταξιούχος, πλέον, ηλεκτρολόγος, που παραστάθηκε στη δίκη με πληρεξούσιο δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών. Το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
 
Ξυλοδαρμός
Ο καθηγητής σε Λύκειο της Καλαμάτας κατέθεσε ότι την περίοδο 2008-2009 έφτιαχνε οικοδομή και ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει τα ηλεκτρολογικά. Ενώ όπως είπε τον είχε πληρώσει, του ζητούσε επιπλέον για εργασίες 3.500 ευρώ, οφειλή που ο ίδιος δεν αναγνώριζε. Περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος είχε πάει στο σχολείο που εργαζόταν και τον είχε απειλήσει, ενώ την 3η φορά βγαίνοντας από το σχολείο για να πάει στο αυτοκίνητό του, τον προσέγγισαν δύο «φουσκωτοί» όπως χαρακτηριστικά τους περιέγραψε. Ο ένας του είπε να δώσει τα χρήματα που χρωστάει στον κατηγορούμενο για να μην πάθει κακό αυτός και η κόρη του και όταν επιχείρησε να απομακρυνθεί ο δεύτερος του έκλεισε το δρόμο και ο πρώτος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.
Κατάφερε, όπως περιέγραψε, να μπει στο αυτοκίνητό του και να πάει στο σπίτι, όπου αρχικά πήγε στο Νοσοκομείο και μετά στις αρχές για να καταγγείλει το περιστατικό.
Ο γιος του μάλιστα στην κατάθεσή του, είπε ότι η οικογένειά τους επί ένα 6μήνο ζούσε υπό καθεστώς τρόμου και συνόδευε την μικρή του αδελφή σε κάθε της δραστηριότητα.
 
Εκβίαση
Ο αδελφός του κατηγορούμενου αρνήθηκε ότι συνέβη τέτοιο περιστατικό, λέγοντας ότι ο αδελφός του δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές. Εξήγησε ότι η οφειλή ήταν πραγματική και πως ο καθηγητής τη μια έλεγε πως θα πάρει δάνειο και θα τους τα δώσει και την άλλη ότι θα πουλήσει κάποιο διαμέρισμα, αλλά ποτέ δεν τους ξεχρέωσε. Ο αδελφός του, όπως είπε, είχε πάει μόνο μια φορά στο σχολείο για να παρακαλέσει τον καθηγητή να τους δώσει τα χρήματα και όχι να τον απειλήσει.   
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς αυτούς και καταδίκασε τον ηλεκτρολόγο.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις