Καθολικό «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στην Τριφυλία!

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2013 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2013 18:33

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Καθολικό ήταν το «όχι» του εμπορικού κόσμου της Τριφυλίας στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, αποδεικνύοντας προχθές, πρώτη Κυριακή του νέου μέτρου της κυβέρνησης, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίγουν τα καταστήματά τους.
Όλα τα εμπορικά καταστήματα της Τριφυλίας παρέμειναν κλειστά, ακολουθώντας και υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Μόνον καταστήματα αλυσίδων πολυεθνικών εταιρειών άνοιξαν, αλλά και σε αυτά ο κόσμος «γύρισε την πλάτη». Αξίζει να σημειωθεί πως στα Φιλιατρά δεν άνοιξε ούτε το κατάστημα συνεργάτη της ΑΒ Βασιλόπουλος!
Όπως έλεγαν οι άνθρωποι των Εμπορικών Συλλόγων: «Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Με τα χαράτσια και τα μέτρα δε μένουν χρήματα διαθέσιμα στον κόσμο για αγορές, για ψώνια και αφού δεν υπάρχουν χρήματα και ρευστότητα, όσες μέρες και όσες ώρες περισσότερες και να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, κίνηση δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει. Δεν λύνει το πρόβλημα το άνοιγμα τις Κυριακές. Αντίθετα, αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δεν προσφέρει τίποτα. Πιο πολλά προβλήματα θα μας δημιουργήσει το άνοιγμα τις Κυριακές»!
Τόνιζαν, δε, πως η Τριφυλία έστειλε το ηχηρό μήνυμα πως το πρόβλημα δε λύνεται με το άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά με πολιτικές που θα επιστρέψουν στους πολίτες τα λεφτά που τους έχει αρπάξει από την τσέπη το κράτος και θα τους επιτρέψουν έτσι να κυκλοφορούν στην αγορά και να ψωνίζουν τις μέρες και τις ώρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και όχι τις Κυριακές, πάντως!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις