Ο Θανάσης Πετράκος καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε στάση πληρωμών στους δανειστές

Πρώτη Δημοσίευση: 06/05/2016 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/05/2016 21:13
Να προχωρήσει σε στάση πληρωμών στους δανειστές, να ζητήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και να ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση και το 3ο μνημόνιο, καλεί την κυβέρνηση ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος.
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης που έγινε από γερμανικό πανεπιστήμιο, η οποία αποδεικνύει ότι το 95% των δανείων ύψους 220 δισ. ευρώ της πρώτης πενταετίας των μνημονίων κατευθύνθηκαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών και μόνο 5% στον ελληνικό προϋπολογισμό και με δεδομένο ότι το ίδιο ισχύει και για τα δάνεια του τρίτου μνημονίου, 2015 έως 2018, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία δικαιολογία να συνεχίζει τις συζητήσεις με τους δανειστές για νέα μέτρα και "συμφωνία”».
Τέλος, τονίζει πως «τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός σύσσωμος να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Ένωσης Κεντρώων και της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, και να απαιτήσει εδώ και τώρα στάση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις