Παρεμβάσεις πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας χρονιάς

Πρώτη Δημοσίευση: 04/09/2019 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/09/2019 20:34
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των τελευταίων λεπτομερειών εν όψει έναρξης του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε, χθες, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, εκπροσώπων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα γίνουν εργασίες κλάδευσης δένδρων, καθαριότητας και πλύσης προαυλίων, όπου θα χρησιμοποιηθούν και μηχανικά σάρωθρα. Οι εργασίες αποσκοπούν στην προετοιμασία των 77 σχολικών συγκροτημάτων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, όπου λειτουργούν 105 σχολικές μονάδες.
Στα σχολικά κτήρια έχουν εκτελεσθεί σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου αυτά να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές, δεδομένης μάλιστα και μεγάλης εργολαβίας επισκευών από πλευράς Δήμου Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται πως, λαμβανομένης υπ' όψιν της διενέργειας παρεμβάσεων και μέσω νέων εργολαβιών με επιπλέον χρηματοδότηση, ξεκινά η σύνταξη σχετικών μελετών, γι’ αυτό και ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας προτάσεις.
Στο Δήμο Καλαμάτας λειτουργούν 105 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα, 34 Νηπιαγωγεία, 30 Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια, 19 Λύκεια και 7 Παιδικοί Σταθμοί. Η γενική κατάσταση των σχολικών κτηρίων κρίνεται από το Δήμο ικανοποιητική.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις