Πρόταση για θεατρικό εργαστήρι στη "Φάρις"

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2018 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2018 08:52
Για την τύχη της πρότασης του μέλους της "Φάρις" και τοπικού σύμβούλου στο Ασπρόχωμα Νίκου Χριστόπουλου, την οποία παρουσίασε  στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ρώτησε, χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας πρότεινε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ο Νίκος Χριστόπουλος, αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου και τοπικός σύμβουλος στο Ασπρόχωμα.
 Σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει πως έχει τη διάθεση να υποστηρίξει τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα που θα δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση της θεατρικής επιμόρφωσης, ανέφερε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα έδινε ώθηση ώστε η ερασιτεχνική θεατρική δραστηριότητα να φτάσει σε άλλο επίπεδο, ενώ πρότεινε ως ιδανικό χώρο για τη στέγαση του θεατρικού εργαστηρίου το κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας, δίπλα στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, που στο παρελθόν και αυτό ήταν κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής…
Ειδικότερα ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι, δεδομένου του ενδιαφέροντος που φαίνεται ότι έχει το υπουργείο Πολιτισμού για την υποστήριξη του επιμορφωτικού ρόλου και χαρακτήρα των ΔΗΠΕΘΕ, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη συγκυρία ώστε ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Φάρις και του ΔΗΠΕΘΕΚ, να προχωρήσει στη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου, θεατρικής σχολής ουσιαστικά, που σε συνδυασμό με το πλήθος των ερασιτεχνικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα βελτίωνε το καλλιτεχνικό επίπεδο της θεατρικής δημιουργίας.
Πρόσθεσε ότι θα ήταν θαυμάσιο το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕΚ και της Φάρις να στεγαστεί στο ερειπωμένο εδώ και πολλά χρόνια κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας, γιατί είναι σημαντικό ένα τέτοιο εργαστήριο να βρίσκεται δίπλα από την κεντρική σκηνή του δημοτικού θεάτρου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι, για να προχωρήσει μια τέτοια πρόταση, απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού, την οποία ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει. "Με 35.000 ευρώ χρηματοδότηση δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα", υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική ώστε "εύχεται" ο καλλιτεχνικός διευθυντής που θα επιλεγεί να είναι σκηνοθέτης ή ηθοποιός ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο το κόστος μιας παραγωγής που θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕΚ.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις