Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες ο Στ. Αναστασόπουλος

Πρώτη Δημοσίευση: 09/10/2019 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/10/2019 15:59
Στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων.
Η εκδήλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης. Φέτος η τετραήμερη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη.
 
Περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη
Πρόκειται επίσης για μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της Ε.Ε. για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους. Στις αρχές Οκτωβρίου κάθε χρόνο, περίπου 6. 000 συμμετέχοντες και 600 ομιλητές από όλη την Ευρώπη, αλλά και από αλλού, συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για ένα πρόγραμμα περίπου 100 εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές προσαρμόζουν το πρόγραμμα στο εκάστοτε ειδικό πλαίσιο του θεματολογίου της Ε.Ε.
 
 
Συναντήσεις και εργαστήρια
Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα: «Περιφέρειες και Πόλεις: Πυλώνες του μέλλοντος της ΕΕ». Με τη συμμετοχή του εκεί ο κ. Αναστασόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς ευρωπαίους υπεύθυνους και εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ συμμετείχε σε διάφορα εργαστήρια και συνεδρίες.
Στο πλαίσιο των τετραήμερων εργασιών, διεξάγεται και η Συνάντηση Δικτύωσης της EuroConnect, στοχεύοντας τόσο στη μεταφορά πολύτιμης γνώσης όσο και την προσωπική γνωριμία, δικτύωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, άνοιξαν προχθές με ζητήματα για την πολιτική συνοχής, την αλληλεγγύη, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην ΕΕ.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις