Συνεχίζεται η κτηματογράφηση, αλλά με εκπρόθεσμες πλέον δηλώσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 01/12/2019 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/12/2019 17:29
Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν τελικά η προσέλευση του κόσμου ακόμα και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την κατάθεση των δικαιωμάτων τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης Καλαμάτας.
Παρά το γεγονός ότι για την Παρασκευή που έληξε η προθεσμία, τα στελέχη του γραφείου της Καλαμάτας είχαν προετοιμασθεί για αυξημένη κίνηση, τα πράγματα κινήθηκαν σε χαλαρό ρυθμό για ημέρα που ήταν η τελευταία.
Αναλυτική καταγραφή των δικαιωμάτων που παρελήφθησαν, οι υπεύθυνοι του Γραφείου θα έχουν τη Δευτέρα, όμως το ποσοστό αναμένεται να βρίσκεται γύρω από το 50%. Η διαπίστωση του εμπροθέσμου προσέλευσης έδωσε μεγάλες προσδοκίες κατάθεσης δικαιωμάτων, αλλά η εμπειρία είχε δείξει ότι από αυτούς που παίρνουν  εμπρόθεσμη προσέλευση, τελικά ένα ποσοστό 60% είναι αυτό που παρουσιάζεται και ολοκληρώνει το φάκελό του.
Βέβαια, το Γραφείο Κτηματογράφησης θα συνεχίσει να λαμβάνει και τους επόμενους μήνες δηλώσεις δικαιωμάτων, αλλά εκπρόθεσμες. Πάντως, μέχρι στιγμής και απ’ όσα έχουν ισχύσει και τα προηγούμενα χρόνια, κυρώσεις ή πρόστιμα δεν έχουν εφαρμοστεί στους εκπρόθεσμους, αν και αυτή τη φορά κάτι έχει αρχίσει να περιγράφεται από το Υπουργείο για επιβολή προστίμων, χωρίς να υπάρχει ακόμα τίποτα σαφές.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις