Χειροπέδες σε 10 αλλοδαπούς στο αεροδρόμιο μέσα στο Σαββατοκύριακο

Πρώτη Δημοσίευση: 10/09/2019 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/09/2019 17:59
Συνολικά 10 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν κατά το Σαββατοκύριακο, όταν σε ξεχωριστές περιπτώσεις επιχείρησαν να επιβιβασθούν παράνομα σε πτήσεις που ήταν έτοιμες να αναχωρήσουν για ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο και άλλα δύο την Κυριακή.
 
Το Σάββατο
Το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του εκεί Σταθμού, οκτώ αλλοδαποί, δύο γυναίκες, ηλικίας 31 και 53 ετών, και έξι άνδρες, ηλικίας από 27 έως 42 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Αρχικά, το μεσημέρι, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μια 31χρονη από την Τουρκία με το ανήλικο παιδί της και στη συνέχεια ένας 27χρονος, επίσης από την Τουρκία, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου με πλαστά έγγραφα. Η γυναίκα για την ίδια και για το παιδί επέδειξε πλαστά διαβατήρια αυστριακών Αρχών, ενώ ο 27χρονος πλαστό δελτίο ταυτότητας ολλανδικών Αρχών.
Στη συνέχεια, συνελήφθη ένας 32χρονος Ιρανός που επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ιταλικών Αρχών, ένας 34χρονος Σύρος που έδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας τσέχικων Αρχών, ένας 42χρονος Σύρος που επέδειξε διαβατήριο αιγυπτιακών Αρχών με επικολλημένη βίζα Γαλλίας και ένας 28χρονος Παλαιστίνιος που επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας πορτογαλικών Αρχών. Όλοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με την πτήση για την Πίζα της Ιταλίας.
Τέλος, το βράδυ συνελήφθησαν ένας 34χρονος Σύρος που επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας σλοβενικών Αρχών και ένας 53χρονος από το Αφγανιστάν, που επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας βουλγαρικών Αρχών. Αμφότεροι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για τις Βρυξέλλες.
 
Άλλοι 2 την Κυριακή
Το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις ένας 31χρονος και ένας 30χρονος από την Τουρκία, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Κατά τον έλεγχο των εγγράφων τους, καθώς είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις ο 31χρονος για το Λονδίνο και ο 30χρονος για το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο Αρχών Ισπανίας από τον 31χρονο κι ένα διαβατήριο Αρχών Γαλλίας από τον 30χρονο.
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό του Κρατικού Αερολιμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις