4η ημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Πρώτη Δημοσίευση: 24/11/2018 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/11/2018 18:45
Συνεχίζοντας κι εντατικοποιώντας την προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού στον Κυπαρισσιακό κόλπο, διοργανώνεται από το Hotel Natura Club & SPA η 4η ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός υγείας (ιατρικός & ιαματικός τουρισμός) – η παγκόσμια τάση, health &wellness».
Στόχος η γνωριμία με αυτό το σε βρεφική ηλικία μέχρι στιγμής τουριστικό προϊόν, η διερεύνηση των προοπτικών του, οι τρόποι ανάπτυξής του και η διαμόρφωση του πλαισίου του. Κι όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Όντας βέβαιοι για τα τεράστια οφέλη του τουρισμού υγείας στην οικονομία, έχοντας ως παράδειγμα χώρες που είναι ήδη αναπτυγμένες στον τομέα αυτό, όπως ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, καθώς και χώρες-έκπληξη όπως η Ιορδανία και οι Φιλιππίνες, αλλά και τα οφέλη στην κοινωνία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και –γιατί όχι;-τον επαναπατρισμό του επιστημονικού μας δυναμικού, επιθυμούμε να σκιαγραφήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας και να κάνουμε ένα βήμα για την ανάπτυξή του.
Ο τουρισμός υγείας είναι ένα προϊόν η διάρκεια του οποίου δεν περιορίζεται μόνο στους θερινούς μήνες, αλλά μπορεί να δώσει ζωή σε τοπικές κοινότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και καθήκον μας είναι να τον επιδιώξουμε. Ειδικά σε περιοχές όπως η ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου στην οποία βρισκόμαστε και για την οποία μοχθούμε, όπου το χειμώνα η τουριστική κίνηση είναι σχεδόν μηδαμινή, παρά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος ,το ήπιο κλίμα, αλλά και τους μοναδικούς προορισμούς, ο τουρισμός υγείας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα της ετήσιας αξιοποίησης των πόρων αυτών, που μπορούν να προσφέρουν σε έναν ασθενή τη χαλάρωση και την απαραίτητη για την ανάρρωσή ψυχική του ανάταση».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου NATURA CLUB & SPA στις 16 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Ζήρο.

Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός από θεσμικούς παράγοντες
Εισηγητές:
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΜΑΡΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος, διακεκριμένη για την προσφορά της στον Τουρισμό Υγείας κι Ευεξίας
ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
ΜΑΛΕΡ ΑΝΙΤΑ
Ειδικός παθολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος NATURA MEDICA ΙΚΕ
ΝΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γυναικολόγος-ολιστικός ιατρός.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα εκτεθούν για πρώτη φορά έργα της εικαστικού Έλενας Γαϊτάνη από την ενότητα «Χρωματοσώματα». Αυτή η ενότητα εμπνεύστηκε από το ανθρώπινο σώμα. Η εικαστικός, γοητευμένη από την ανατομία του ανθρώπινου σώματος και τις εικόνες στο μικροσκόπιο, ξεκίνησε ένα ταξίδι ασταμάτητης δημιουργίας σε καμβά, με έντονες επιρροές από την αφηρημένη τέχνη και το σουρεαλισμό. Μέσα από τα δικά της καλλιτεχνικά μάτια βλέπουμε πώς τα χρωμοσώματα, τα οστά, οι νευρώνες, η ίριδα, τα κύτταρα, τα δάκρυα, η καρδιά, το γυναικείο στήθος, η γονιμοποίηση αποτελούν αφετηρία δημιουργίας κι αστείρευτης φαντασίας, η αποτύπωση των οποίων με χρώματα και εικαστικές τεχνικές τα αναβαθμίζουν από την πολύπλοκη οργανική τους λειτουργία σε έργα τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως και τις 16 Δεκεμβρίου (ώρες 16:00-19:00).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις