Ποιος θα κάνει τους ελέγχους…


Πρώτη Δημοσίευση: 17/03/2016 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/03/2016 19:14
Ο Δ. Μαλλούχος στο Γ’ Πρόγραμμα…
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απέστειλε προς τον Διονύση Μαλλούχο, πρώην διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και πλέον διευθυντή του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την εξής επιστολή: «Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας, ως διευθυντή του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις ευχές μου.
Οι αρετές, το ήθος, η δημιουργικότητα, αλλά και η αγάπη σας για τον πολιτισμό και τη μουσική, σας καθιστούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Είμαι βέβαιος ότι η πολύτιμη εμπειρία σας, αλλά και η αγάπη σας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αποτελούν εγγύηση για την προώθηση της δημιουργικής μεταξύ μας συνεργασίας, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική περίοδο, που η Καλαμάτα είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».
Ο Διονύσης Μαλλούχος ήταν από τους ανθρώπους που άφησαν έργο και ήθος στην Καλαμάτα και του αξίζουν πολλά…
Α.Π.


Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Kalamata21…
Σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 αποφασίστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη.
Μεταξύ αυτών, να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας, με τα Δημοτικά Συμβούλια Τρίπολης και Σπάρτης, καθώς και με το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Να γίνουν συναντήσεις με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Να οργανωθεί μεγάλη εκδήλωση κατά το Μάιο στην Αθήνα.
Α.Π.


Προπώληση εισιτηρίων…
Στο πλαίσιο της επετείου κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821 και των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν συναυλία με το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και το έργο θα αποδώσει πολυμελής ορχήστρα με τέσσερις σολίστ, ενώ θα συμπράξει η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, υπό τη μουσική καθοδήγηση και προετοιμασία της Χριστίνας Αθανασοπούλου.
Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία, που θα δοθεί στις 23 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20.30), ξεκινά το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητικό – μαθητικό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Α.Π.


Καθαρές κουβέντες και υποκρισία…
Δείτε πώς απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη, Γιάννης Μπουτάρης, σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τον υπουργό Μετανάστευσης:
«Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, “Μακεδονία”, αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος. Επί Σαμαρά ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα κι ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ένα σύνθετο όνομα, ακούμε τον Καμμένο που είναι εθνικοπατριώτης να δημιουργεί θέμα επειδή έκανε ένα λάθος ο Μουζάλας.
Να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Όταν όλοι οι Σύροι και οι Ιρακινοί σού λένε πρέπει να περάσουμε από τη Μακεδονία, όταν παγκοσμίως από δικό μας λάθος τη λένε Μακεδονία κι εμείς τη λέμε FYROM, είναι ντροπή να το συζητάμε. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό».


«Έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί...»
Με ένα ακραίο σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αποφάσισε να σχολιάσει ο Φαήλος Κρανιδιώτης το ζήτημα Μουζάλα, ο οποίος σε δηλώσεις του αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Κι όμως, μέσα από το γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, περιέγραψε ουσιαστικά ότι ονειρεύεται την... εκτέλεση Μουζάλα!
«Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από τη Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα», έγραψε ο κ. Κρανιδιώτης.
Α.Π.


Ποιος θα κάνει τους ελέγχους…
Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών σε αυτήν τη χώρα, αν δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, είναι σίγουρα ένα από αυτά που θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε σε ένα άτυπο τοπ 10.
Πώς μου ήρθε αυτό; Διαβάζω για το παρασκήνιο πίσω από την υπογραφή της ΚΥΑ για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης, η οποία, όπως λένε, εκτός των άλλων, κολλάει στο γεγονός ότι οι ελεγκτές στη χώρα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες – ελέω οικονομικής κρίσης – σπανίζουν. Άρα, ποιος θα κάνει τους ελέγχους;
Και θα το πάω ένα βήμα παραπέρα, χωρίς να κρίνω αν πρέπει ή όχι να επιτραπεί η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης… αφήνω άλλους που τα γνωρίζουν καλύτερα.
Απλώς θα αναρωτηθώ και θα το… ρίξω στο τραπέζι. Έχοντας στα σύνορά μας μια απειλή όπως το βακτήριο Xylella της ελιάς (που καταστρέφει τους ελαιώνες της Ιταλίας) και ενώ ανακοινώνουμε προγράμματα επιτήρησης, ποιοι ελεγκτές θα βγουν στους αγρούς να κάνουν τη δουλειά;
Α.Π.


Οι μισοί Έλληνες χρωστούν…
Στα 86,298 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο την 1η.1.2016, από τα οποία το 99,9% οφείλονται από 4.299.932 φορολογούμενους με χρέη έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζουν τα τελευταία στοιχεία.
Μάλιστα, το συνολικό χρέος αυτών των οφειλετών ανέρχεται σε 19,735 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 22,9% των συνολικών οφειλών. Τα υπόλοιπα 66,564 δισ. ευρώ ή το 77,1% των οφειλών είναι μεγαλύτερες του 1,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 5.221 οφειλέτες (ή το 0,1%).
Τα στοιχεία της απολογιστικής έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 αποκρυπτογραφούν τη διάρθρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 14,7% συγκριτικά με το 2014.
Ενδεικτικό είναι, επίσης, ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο τα 30,512 δισ. ευρώ (35,4%) αφορούν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τα 16,689 δισ. ευρώ (19,3%) αφορούν ΦΠΑ, τα 15,636 δισ. ευρώ ( 18,1%) αφορούν φόρο εισοδήματος, τα 8,630 δισ. ευρώ είναι δάνεια και τα υπόλοιπα 14,232 δισ. ευρώ (17,2%) σχετίζονται με άλλες κατηγορίες φόρων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσά ως 3.000 ευρώ οφείλουν 3,6 εκατ. οφειλέτες, ποσά από 3.001 έως 5.000 ευρώ οφείλουν 203.295 οφειλέτες και από 5.001 έως 10.000 ευρώ οφείλουν 194.852 οφειλέτες. Χρέη μεγαλύτερα από 100 εκατ. ευρώ έχουν 62 οφειλέτες.
Α.Π.


Επίθεση σε γυναίκα από νεαρούς
Ελπίζουμε να ήταν τυχαίο περιστατικό και όχι κάτι που θα επαναληφθεί. Αργά το βράδυ της Τρίτης γυναίκα που πετούσε σκουπίδια σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Ακρίτα, δέχθηκε επίθεση από τρεις νεαρούς που οδηγούσαν μηχανάκια.
Στην αρχή τής πέταξαν νερό από μπουκάλια, απομακρύνθηκαν λίγο και μετά επέστρεψαν, αρχίζοντας να τη χτυπούν με πορτοκάλια και νεράντζια.
Η γυναίκα για να προστατευτεί κρύφτηκε στους κάδους απορριμμάτων και ευτυχώς οι νεαροί έφυγαν.
Β.Β.


Αναστάτωσε πάλι η χρηματαποστολή
Για άλλη μια φορά «αναστατώθηκε» το κέντρο της Καλαμάτας από τη χρηματαποστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ακόμα δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος και συγκεντρώνεται πιστεύοντας ότι κάτι έχει συμβεί.
Κάτι οι σειρήνες, κάτι η έντονη παρουσία της Αστυνομίας, το μυαλό τους πάει αμέσως στη ληστεία.
Β.Β.


Πεταμένα ρούχα
Παλιά ρούχα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αριστομένους είχε αφήσει κάποιος, προφανώς για ανθρώπους που μπορεί να τα χρειάζονται. Τα ρούχα, όμως, ήταν πεταμένα.
Βέβαια, δεν ξέρουμε αν τα άφησε σε σακούλα και κάποιος που τα κοίταξε τα πέταξε κάτω ή τα άφησε έτσι.
Για να μην πηγαίνουν, όμως, χαμένα τα διάφορα είδη, θα ήταν καλύτερο να αφήνονται στα σημεία που έχουν δημιουργηθεί, όπως οι «τοίχοι της καλοσύνης».
Β.Β.


Σε ανοικτή συνάντηση την Κυριακή
στην Καλαμάτα καλούν οι «Σπαρτιάτες»
Το Δίκτυο Κοινωνικής Δράσης και Αλληλεγγύης «Σπαρτιάτες» διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, ανοικτή συνάντηση στην Καλαμάτα.
Η σχετική πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 11.00 το πρωί, καλούνται οι πολίτες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας να παρευρεθούν στην 3η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ενιαίου Πατριωτικού Χώρου, στο Olympico Fun Park (Νέα Είσοδος, όπισθεν καταστήματος Μοκέτες Βεργή), για να παρακολουθήσουν ένα ανοιχτό και ξεχωριστό πολιτικό γεγονός. Θα υπάρξουν ομιλίες με βασικό θέμα τις τόσο δύσκολες στιγμές που περνά η ήδη ρημαγμένη οικονομικά και κοινωνικά πατρίδα μας, μετά και τον εγκλωβισμό μεγάλων μαζών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτειά της, και θα επακολουθήσει συζήτηση. Η παρουσία όλων θα αποτελέσει τιμή και θα προσδώσει κύρος στο σημαντικό αυτό γεγονός».
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου