Η πρόσβαση των δημοτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτη


Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2018 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2018 18:06
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλει εισιτήριο ή κάρτα εισόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας είναι ενδεικτική της τακτικής που καλλιεργήθηκε επί σειρά ετών, ώστε περιορισμοί ή αποκλεισμοί να θεωρούνται δικαιολογημένοι είτε με εισιτήρια είτε με κάγκελα.
Ιδιαιτέρως, μάλιστα, όταν αφορά προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε περιοχές όπου η παρουσία της Δημοτικής Αρχής παραμένει ανύπαρκτη, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο απαράδεκτη.
Στη δημοτική μας παράταξη, «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», είναι αρχή μας ότι η πρόσβαση των δημοτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτη, αφενός διότι συνδυάζονται η επιμόρφωση με την ψυχαγωγία, αφετέρου διότι πρόκειται για κεκτημένο δικαίωμα που έχει κερδίσει η πόλη με την συνδρομή πολιτιστικού τέλους.
Πλέον κανείς δε δικαιούται να στέκεται αδρανής ή να σιωπά σε ενέργειες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που δε συνάδουν με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής, η οποία απαιτεί την αλληλεγγύη και τη συμμετοχικότητα στην τοπική μας κοινωνία. Ειδικότερα, δε, εκείνοι που φιλοδοξούν να αλλάξουν το απερχόμενο αναχρονιστικό καθεστώς.
Νίκος Χριστόπουλος
Τοπικός Σύμβουλος, «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»

Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου