«Βολές» κατά Σαμπαζιώτη από Δαβίλλα … «καρφί» από Φύκιρη!

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2018 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 10:16
Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αν και είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τελευταία φορά, δεν έδωσε το «παρών».
Τη δήλωση παραίτησής του διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κοτταρίδης, ο οποίος, εκτός των άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Σαμπαζιώτη για την αγαστή συνεργασία τους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Πάρα την απουσία του, όμως, δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου θέλησαν να σχολιάσουν τη δήλωση παραίτησης του κ. Σαμπαζιώτη. Αρχικά ο κ. Δαβίλλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο Σώμα, γιατί στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας δεν γίνεται ξεκάθαρος στο ποιους εννοεί, και έτσι προσβάλλει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης προέβη και στην παρακάτω δήλωση, ζητώντας καθαρές εξηγήσεις από τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Αναφέρει ο κ. Δαβίλλας: «Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σαμπαζιώτης με αφορμή την παραίτησή του από εκλεγμένου συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού του ανέφερε τα εξής: “Αρνούμαι να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σ’ ένα Δημοτικό Συμβούλιο, εντός του οποίου λαμβάνουν χώρα πρωτοφανείς πρακτικές, ήτοι μετακινήσεις συμβούλων και τοπικών προέδρων κοινοτήτων ενάντια σε κάθε δημοκρατική και ηθική δεοντολογία”. Επειδή η αναφορά του αυτή περιλαμβάνει συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώ εαυτόν θιγμένο, καθ’ ότι προσωπικά δεν έχω προβεί σε καμία συναλλαγή και αντιθεσμικές ενέργειες. Συνεπώς απαιτώ από τον κ. Σαμπαζιώτη να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεται και τι είδους συναλλαγές έχουν γίνει. Αυτό επιβάλλει η πραγματικά δημιουργική του θητεία στο θεσμικό του ρόλο συνολικά και στην ηθική δεοντολογία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένω δημόσια την απάντησή του».
Με ακόμα πιο αιχμηρό τρόπο σχολίασε τη δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Φύκιρης, πετώντας ουσιαστικά ένα «καρφί». Συγκεκριμένα, ο κ. Φύκιρης είπε στο Σώμα ότι όταν κάποιοι επικαλούνται την ηθική, θα πρέπει να αναλογίζονται ποιοι είναι αυτοί που το λένε…
Για να είμαστε σαφείς, ο κ. Φύκιρης δεν ανέφερε ότι η πρόταση του αυτή «πάει» για τη δήλωση Σαμπαζιώτη, ωστόσο η παραίτησή του είναι αυτή που επικαλούνταν ζητήματα ηθικής…
Κ. Γαζ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις