Ένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης Γυμνασίου-Λυκείου Χώρας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/06/2019 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2019 10:21
Η ένταξη του έργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Χώρας» υπεγράφη από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, έπειτα από σχετική κατάθεση πρότασης που υποβλήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 338.400 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στοχεύοντας κυρίως στη μείωση της εξάρτησής του από εξωτερικές πηγές ενέργειας, πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον.
Ειδικότερα, τα κτήρια για τη θέρμανσή τους χρησιμοποιούν λέβητες πετρελαίου. Οι καταναλώσεις που έχουν αφορούν στην ηλεκτρική ενέργεια και οφείλονται στο φωτισμό και τη θέρμανση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι παρεμβάσεις που προτείνονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προσθήκη θερμομόνωσης στα δωμάτια, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα LED, καθώς και συστημάτων ανίχνευσης κίνησης και μείωσης της έντασης φωτός.
Σχετικά ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: «Ένα ακόμα έργο εκπαίδευσης οδεύει προς υλοποίηση. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Χώρας αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα μας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις