Αντιμετώπιση των ιώσεων, της γρίπης και γενικά οξέων ασθενειών

Πρώτη Δημοσίευση: 13/02/2019 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2019 13:20
Κάθε χειμώνα μάς φοβίζουν τα μέσα ενημέρωσης για νέα κρούσματα της γρίπης, των ιώσεων και διαφόρων λοιμώξεων. Κάθε χρόνο μάς συνιστούν νέες μεθόδους πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας. Εμείς, οι ασθενείς, ακολουθούμε ένα σωρό συμβουλές για εμβολιασμούς και άλλα.
Υπάρχει κάποια πιο φυσική λύση για την πρόληψη και θεραπεία; Τι θα λέγατε αν θα είχαμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του αμυντικού συστήματος του οργανισμού μας; Να το ενεργοποιούμε για να αποφεύγουμε το βομβαρδισμό με εξωτερικές βοήθειες (χάπια), οι οποίες μακρoχρόνια αδρανούν την άμεση δράση του σώματος μας στην αντιμετώπιση της ασθένειας;
Θέλω να σας πάρω σε ένα ταξίδι επανασύνδεσης με το σώμα μας, να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το βοηθήσουμε περισσότερο.
Ο πυρετός, π.χ., είναι ένα σύμπτωμα της άμυνάς μας. Πρώτον, ο πυρετός ανεβαίνει για να παράγονται φαγοκύτταρα, τα οποία τρώνε ό,τι εχθρικό και ξένο παραβίασε την είσοδο στον οργανισμό μας. Έτσι μειώνεται άμεσα και αποτελεσματικά κάθε παράσιτο, είτε ιός είτε μικρόβιο. Δεύτερον, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του το σώμα μας ψήνεται το εχθρικό παράσιτο και έτσι σκοτώνεται, λιώνει και παύει να αποτελεί απειλή για τον οργανισμό. Τέλος, με τον πυρετό αυξάνεται η δραστηριότητα του αμυντικού μας συστήματος, η αστυνομία του σώματός μας είναι σε ετοιμότητα, ενεργεί αμέσως στη περίπτωση που άλλοι ιοί ή μικρόβια προετοιμάζουν την επίθεσή τους.
Γνωρίζοντας όλα αυτά για την άμυνά μας, σας ρωτώ: είναι καλύτερα μόλις ανεβάζουμε πυρετό να τον ρίξουμε αμέσως ή να αφήσουμε το σώμα μας να αντιδράσει φυσικά και να κερδίσει τη μάχη με τους μικροοργανισμούς;
Η σωστή απάντηση είναι μία, αλλά δυστυχώς η Ιατρική έχει γίνει ένα χάος, ένα εμπόρευμα. Συχνά υπάρχει παραπληροφόρηση, η οποία στοχεύει στο να ενισχυθεί η πώληση των φαρμάκων. Αντιπυρετικά για την καταπολέμηση του πυρετού, αντιιοικά για τις ιώσεις, αντιβιοτικά για μικροβιακές λοιμώξεις…
Βέβαια, όλα αυτά είναι σημαντικές εφευρέσεις της σύγχρονης ιατρικής και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι είναι απαραίτητα και σε αρκετές περιπτώσεις σώζουν ζωές. Το θέμα είναι ότι εμείς έχουμε γίνει υπερκαταναλωτικοί. Έχουμε καταλήξει να παίρνουμε φάρμακα με το παραμικρό. Εμείς, όμως, είμαστε και αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε. Δική μας είναι η ευθύνη της υπερκατανάλωσης και της μοίρας της υγείας μας.
Ως ιατρός σάς συνιστώ να ξεκινήσετε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψεών σας. Ο οργανισμός μας ξέρει πολύ καλά πώς πρέπει να αμύνεται, εμείς πρέπει να τον αφήσουμε. Δώστε του χρόνο να εκδηλώσει τα συμπτώματά του, να βάλει μπρος την επίθεσή του.
Εάν δεν το καταφέρνει, υπάρχει και η ομοιοπαθητική θεραπεία, η οποία δίνει μόνο μια ώθηση, μια ενίσχυση να αμύνεται το σώμα μας -γιατί πολλές φόρες με όλα τα φάρμακα που έχει πάρει, έχει ξεχάσει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις ασθένειες.
Γι’ αυτό η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι τόσο φυσική και ταυτόχρονα αποτελεσματική- ενισχύει τα συμπτώματα που εκδηλώνει ο οργανισμός βοηθώντας τον να ξαναμάθει να αμύνεται. Τόσο απλό. Τόσο φυσικό και χωρίς παρενέργειες ή επιβάρυνση άλλων οργάνων.
Με την ομοιοπαθητική θεραπεία δίνουμε ένα μάθημα στο σώμα μας να αμύνεται. Ταυτόχρονα, μπαίνει στη μνήμη του ό,τι έμαθε και πώς το έκανε, έτσι ώστε την επόμενη φορά να ξέρει τη διαδικασία και γρήγορα να αντιμετωπίζει τις αρρώστιες.
Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, η σωστή θεραπεία και ταυτόχρονα εκμάθηση του οργανισμού μας για μια καλύτερη υγεία των ανθρώπων στο μέλλον.
 
ΣΟΥΖΑΝΝΑ ΚΛΑΙΝ
Ιατρός Γενικής και Ολιστικής Ιατρικής
(ομοιοπαθητική, βελονισμός, βιοσυντονισμός)
Χρυσ. Παγώνη 10 Καλαμάτα
Τηλ. 27210-26880 / 6944434488
www.suzan-klain.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις