Διεκόπη για τις 7 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία Σ. Ψυχόπαιδα στο ΜΟΔ Γυθείου

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2018 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2018 19:14
Ούτε τη δεύτερη μέρα συνεδρίασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου για τη δολοφονία το 2008 του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα έλειψαν οι εντάσεις και η απομάκρυνση τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων από την αίθουσα.
Το δικαστήριο συνεδρίασε κατ’ εξαίρεση και το Σάββατο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων. Αυτό επιτεύχθηκε νωρίς εκείνο το βράδυ και η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 7 Ιανουαρίου.
 
Νέα ένταση
Κατηγορούμενα για την υπόθεση αυτή είναι τέσσερα άτομα. Δύο 56χρονα αδέλφια με βαρύ ποινικό παρελθόν, ένας αλλοδαπός που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι και ένας 50χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με το θύμα.
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή αργά το μεσημέρι, καθώς υπήρξε αρκετή ένταση, και συνεχίσθηκε όταν αποχώρησαν οικειοθελώς από την αίθουσα ο ένας 56χρονος και ο αλλοδαπός.
Η δίκη συνεχίσθηκε κανονικά μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίσθηκε το Σάββατο. Ούτε, όμως, και τότε έλειψαν οι εντάσεις. Τα δύο 56χρονα κατηγορούμενα αδέλφια και ο αλλοδαπός ξεκίνησαν κανονικά να παρακολουθούν τη συνεδρίαση, όμως δεν άργησε να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των κατηγορούμενων αδελφών και του αλλοδαπού με τον εισαγγελέα.
Τότε ο πρόεδρος της Έδρας του δικαστηρίου διέταξε την απομάκρυνσή τους και η δίκη συνεχίσθηκε μέχρι το απόγευμα χωρίς τους τρεις αυτούς κατηγορούμενους.
Στις 7 Ιανουαρίου η δίκη θα συνεχισθεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Πιθανότατα την ίδια ημέρα θα εκδοθεί και η απόφαση.
 
Η δολοφονία
Το άψυχο σώμα του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα εντοπίσθηκε το πρωινό της 11ης Νοεμβρίου του 2008 σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης, από αγρότη που πήγαινε στα κτήματά του. Ο 29χρονος βρισκόταν νεκρός σε αγροτικό χωματόδρομο έχοντας δεχθεί 5 σφαίρες, με περίστροφο στην κοιλιά, στο θώρακα, στο δεξί και αριστερό χέρι, ενώ ο δολοφόνος τού είχε δώσει και χαριστική βολή, πυροβολώντας τον μια φορά στα ζυγωματικά, στο πρόσωπο.
Η Αστυνομία είχε υποδείξει ως φυσικό δράστη τον κατηγορούμενο αλλοδαπό που ενεργούσε κατ’ εντολή άλλου.  Όταν έπειτα από χρόνια ο συγκεκριμένος αλλοδαπός συνελήφθη, ως εκτελεστής στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας πατέρα και γιου Μεσάι, δικάσθηκε σε δις ισόβια. Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόμενα ήταν και τα κατηγορούμενα δίδυμα αδέλφια. Κατά την εκδίκαση, λοιπόν, εκείνης της υπόθεσης, στην απολογία του ο αλλοδαπός εκτελεστής αποκάλυψε για πρώτη φορά πως ήταν μπροστά στη δολοφονία του Ψυχόπαιδα, αλλά δεν το έκανε εκείνος, αλλά το μετέπειτα δικό του θύμα, ο Φελίμ Μεσάι.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις