Είναι ασφαλισμένο το όχημα της ανακύκλωσης που μαζεύει τα σκουπίδια στα Φιλιατρά;

Πρώτη Δημοσίευση: 06/03/2013 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/03/2013 10:23

Του Ηλία Γιαννόπουλου

                                  

Ερώτημα στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλιας για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένα οχήματα και μηχανήματα και έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ», έκανε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης.

Ο κ. Κουκούμης αναφέρθηκε στο δημοσίευμα για απορριμματοφόρα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και δεν έχουν ασφάλεια, τονίζοντας ότι αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Ρώτησε, δε, αν έχει αποκατασταθεί το θέμα και αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, έχουν ασφάλεια και πετρέλαιο τα οχήματα.

Όμως, της προσοχής του κ. Κουκούμη διέφυγε η αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα του «Θ» για το όχημα της ανακύκλωσης, η οποία εδώ και χρόνια έχει σταματήσει στην Τριφυλία. Το εν λόγω όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους των Φιλιατρών μαζεύοντας τα σκουπίδια. Όχημα το οποίο δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τριφυλίας, αλλά έχει εδώ και χρόνια παραχωρηθεί στους Δήμους της Τριφυλίας από το Σύνδεσμο για την ανακύκλωση.

Έδωσε, έτσι, την «ευκαιρία» στο δήμαρχο να μην απαντήσει επί της ουσίας, αλλά να πει περιχαρής πως «τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι σφαλισμένα!» και να συνεχίσει με μια κυνική ομολογία πως δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ: «ΚΤΕΟ πρόκειται να περάσουν σύντομα, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός!».

Ομολόγησε, δηλαδή, ο δήμαρχος ότι τα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και είναι αμφίβολη η τεχνική τους κατάσταση και καταλληλότητα για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν μπορούν και πότε αυτά τα οχήματα και μηχανήματα να «περάσουν» από ΚΤΕΟ. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις