Εθελοντικός καθαρισμός και ενημερωτική καμπάνια στον Κάμπο Αβίας

Πρώτη Δημοσίευση: 25/02/2019 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/02/2019 19:22
Εθελοντικός καθαρισμός και ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Καθαρή Μάνη στον Κάμπο Αβίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και τοπικούς συλλόγους.
Οι μικροί μαθητές καθάρισαν το σχολείο τους και έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, παίζοντας το παιχνίδι του «κρυμμένου σκουπιδιού». Τα δε οργανικά τα τοποθέτησαν στον κομποστοποιητή του Κτήματος Φοίφα που βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου. Ως ανταμοιβή έλαβαν αυτοκόλλητα και κονκάρδες με το λογότυπο του συλλόγου.
Ακολούθησε ενημέρωση με διαφάνειες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις δράσεις του συλλόγου για αντιμετώπισή τους. Στη συνέχεια οι μικροί εθελοντές, φορώντας μπλουζάκια του συλλόγου, ξεχύθηκαν στο χωριό Κάμπος μαζί με τη διευθύντρια, όπου καθάρισαν και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους. Κάποιοι δε εθελοντές καθάρισαν τον κεντρικό δρόμο Σταυροπηγίου-Κάμπου. Στο τέλος προσφέρθηκαν φασολάδα και άλλα εδέσματα με χυμούς. Επίσης, ο σύλλογος χορήγησε δωρεάν στο σχολείο 5 μεταλλικές πινακίδες με περιβαλλοντικά συνθήματα γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές, που θα τοποθετηθούν στο σχολικό χώρο και στο χωριό.
Δοθείσης τις ευκαιρίας, απευθύνονται ευχαριστίες στη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, Σίσυ Πλακονούρη, που συμμετείχε στις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατοίκων της περιοχής, στο Δήμο Δυτικής Μάνης που επέτρεψε την είσοδο στο χώρο του σχολείου, καθώς και σε όσους με ενθουσιασμό συμμετείχαν, μικρούς και μεγάλους, δίνοντας το καλό παράδειγμα του ενεργού πολίτη-εθελοντή.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις