Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 21/06/2013 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2013 19:03

Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος, με τη συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων ζωοφίλων.
Σε επίσκεψή του ο δήμαρχος Παν. Νίκας προχθές στους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για την παραπάνω δραστηριότητα, έδωσε εντολές για τη διαμόρφωση, τη συντήρηση του κτηρίου, τον ηλεκτροφωτισμό, την ηλεκτροδότηση και τη βελτίωση της πρόσβασης. Στην επόμενη συνεδρίαση, δε, του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το ζήτημα αυτό θα αποτελέσει θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Το καταφύγιο θα εγκατασταθεί σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, εκτάσεως 10 στρεμμάτων, ο οποίος θα δίδεται σταδιακά σε χρήση, ανάλογα με τις ανάγκες του καταφυγίου και των ζώων.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο χρονικό διάστημα. «Ένας λόγος παραπάνω», τόνισε, «είναι και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δύο επιθέσεις αδέσποτων ζώων εναντίον δημοτών.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια προστασίας. Δε σας κρύβω, μάλιστα, ότι στα σχέδιά μας είναι και η δημιουργία ενός κυλικείου, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνεται κόσμος».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις