Νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2019 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2019 09:26
Με 23 θέματα αυτή τη φορά στην ημερήσια διάταξη συγκαλείται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει με συζήτηση επερώτησης που έχει καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, με θέμα «Αποζημίωση 1.186.361,30 ευρώ για θετικές ζημιές στον ανάδοχο του έργου “Επαρχιακή οδός Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου”».
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα γίνει εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ενώ θα συζητηθεί και η έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μεταξύ των θεμάτων που έχουν τεθεί προς συζήτηση είναι και τα εξής:
-Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, κατόπιν εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της αριθ. 33/2006 ΠΥΣ
-Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση των Επιτροπών με θέμα: α. ναυάγια – επιβλαβή πλοία, β. καθορισμό παραλιών ως πολυσύχναστων, καθορισμό των ορίων των κατοικημένων περιοχών και τοποθέτηση ναυαγοσωστών και γ. ταχύπλοα σκάφη και θαλάσσια μέσα αναψυχής, στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
-Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Αντιμετώπιση της ιολογικής ασθένειας της ευλογιάς της δαμασκηνιάς (σάρκα) στην καλλιέργεια της βερικοκιάς στην Πελοπόννησο»
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για το έργο «Αντιμετώπιση της προσυλλεκτικής κηλίδωσης (rind breakdown) των μανταρινιών στην ποικιλία κλημεντίνη»
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, με τίτλο: Ενίσχυση προγραμμάτων κατάρτισης ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας 2019 – 2020
-Εισήγηση για ορισμό εκπροσώπων σε Επιτροπές Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER/CLLD
-Έγκρισης 4ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2019 της Π.Ε. Μεσσηνίας
-Να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις