Νίκη Τζαβέλλα: «Τα επόμενα πέντε χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο θα καθορίσουν το μέλλον μας»

Πρώτη Δημοσίευση: 21/05/2019 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2019 12:11
Να επιλέξουν τους ικανότερους ζήτησε από τους πολίτες της Καλαμάτας η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
 
 
Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Τζαβέλλα, στον πολυχώρο πολιτισμού «Phaos» στην Καλαμάτα.
Σε μια γεμάτη αίθουσα η κα Τζαβέλλα μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, χαρακτηρίζοντάς τες ως τις πιο σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης και των πολιτών της μέχρι σήμερα. Όπως υπογράμμισε, η «ατζέντα» του Ευρωκοινοβουλίου την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι ιδιαίτερα «βαριά» με ζητήματα που απασχολούν άμεσα τις ζωές μας και επηρεάζουν αρκετά και τη χώρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά την αλλαγή στην αγροτική πολιτική και τη «στροφή» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τονίζοντας πως η Ευρώπη πηγαίνει προς τη λεγόμενη «Πράσινη Οικονομία». Ιδιαίτερα στάθηκε στα ενεργειακά που μας αφορούν άμεσα με όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εξέφρασε την άποψή της ότι ήταν λάθος που η χώρα μας προχώρησε σε διμερείς συμφωνίες με τα άλλα κράτη για τον καθορισμό των ΑΟΖ. αφήνοντας έξω τον Ευρωπαίο επίτροπο. Η κα Τζαβέλλα υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχαμε βάλει την «Ευρωπαϊκή Ένωση» στο «παιχνίδι» των ενεργειακών…
Τα άλλα σοβαρά ζητήματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη την επόμενη 5ετία είναι η φύλαξη των συνόρων, καθώς για πρώτη φορά από το 2020 θα τα αναλάβει Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, αντιμετωπίζοντας έτσι το προσφυγικό αλλά και τους λαθρομετανάστες.
Φυσικά, η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι, αν η Ευρώπη δεν προχωρήσει το συντομότερο σε ένα ενιαίο υπουργείο Οικονομίας, τότε δε θα έχει μέλλον…
Κλείνοντας, η κα Τζαβέλλα τόνισε ότι η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας, ζητώντας από τους πολίτες στην «ευρωκάλπη» της Κυριακής να επιλέξουν τους ικανότερους και αυτούς που μπορούν να διαχειριστούν όλα τα σημαντικά προβλήματα που θα απασχολήσουν το Ευρωκοινοβούλιο την προσεχή 5ετία.
Μετά το πέρας της ομιλίας της, η κα Τζαβέλλα απάντησε σε ερωτήσεις παρευρισκομένων στην εκδήλωση.
 
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις