Ο Τσάμης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας LASER 4.7 στην Πάτρα!

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2018 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2018 09:44
Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας LASER 4.7 στην Πάτρα το Σάββατο 7/4/18, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 14/4/18
Οι διοργανωτές, ο Αθλητικός ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΡΙΟ Ιασων Πάτρας υπό τη αιγίδα της Ελληνικής κλάσης LASER και της Ευρωπαϊκής κλάσης LASER , υπερέβησαν εαυτόν προσφέροντας ένα από τα καλύτερα, κατά κοινή ομολογία, από οργανωτικής πλευράς ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων. Ο καιρός τις δυο πρώτες μέρες ήταν σύμμαχος των ιστιοπλόων με μια μικρή εξαίρεση την τρίτη μέρα που πραγματοποιήθηκε μόνο μια ιστιοδρομία στο έναν στόλο των κοριτσιών.
Αγωνιστικά η Ελληνική ομάδα πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση με πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις , ιδιαίτερα στον στόλο των αγοριών όπου μέσα στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνονται τέσσερις Έλληνες . Ένα κακό ξεκίνημα στην πρώτη ιστιοδρομία στέρησε κυριολεκτικά στο νήμα την ευκαιρία από τον Ευστάθιο Τσάμη του ΝΟΚ να προκριθεί στο χρυσό στόλο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αθλητής του ΝΟΚ εκπροσωπεί τον καλαματιανό Όμιλο και τη Μεσσηνία σε διεθνή αγώνα και μάλιστα επάξια, καθώς περνάει στα τελικά του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση του αργύρου στόλου, ενώ θα μπορούσε να ανέβει περισσότερο, αλλά δεν του δόθηκε περιθώριο αντίδρασης την τρίτη μέρα, καθώς δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγω άπνοιας.
Οι επόμενες τρεις μέρες ανήκουν στους τελικούς και ο στόχος πλέον είναι η υψηλότερη βαθμολογία για τους Έλληνες ιστιοπλόους, ελπίζοντας να δούμε στο βάθρο την Ελληνική Σημαία .
Συνολικά στη διοργάνωση συμμετέχουν 315 ιστιοπλόοι έως 17 ετών, με τον Στάθη Τσάμη να βρίσκεται στην 71η θέση της γενικής κατάταξης (4ος στον Αργυρό στόλο).
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο, θα φιλοξενήσει το 2020 το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις Ολυμπιακές κατηγορίες LASER RADIAL και STANDARD.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις