Πανηγύρια και ευχαριστίες για τη «Λευκή Νύχτα»

Πρώτη Δημοσίευση: 03/09/2013 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/09/2013 09:03
Μόνο οι... σαλπιγκτές έλειπαν χθες από το Δημαρχείο Καλαμάτας για να διαλαλήσουν στα... πέρατα της οικουμένης τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η «Λευκή Νύχτα».
Βέβαια, οι χιλιάδες επισκέπτες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για κάποιες ώρες το περασμένο Σάββατο δεν ήταν Καλαματιανοί, ώστε να τους θεωρήσει η Δημοτική Αρχή εν δυνάμει ψηφοφόρους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά όλοι έλεγαν, με κάθε τρόπο και τόνο, ότι «ο δήμαρχος κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα μετά το καρναβάλι».
Η πραγματικότητα απέδειξε ότι χιλιάδες Καλαματιανοί, Μεσσήνιοι αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, κατέκλυσαν την πόλη για τη «Λευκή Νύχτα».
Η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου είχε γεμίσει κόσμο, ο οποίος χάρηκε τη βραδιά, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει συμφέρουσες αγορές και να ψυχαγωγηθεί από τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου.
Σημειώνεται πως τη βραδιά άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, που περιδιάβηκε το κέντρο και έπαιξε μουσική. Επίσης, το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως «Φάρις» έστησε πάγκους στην πλατεία, όπου τα παιδιά μπορούσαν να ζωγραφίσουν ή να φτιάξουν δημιουργίες με πηλό. Σε άλλα σημεία της πόλης έγιναν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργάνωσαν, όμως, και πολλοί επιχειρηματίες, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, ενώ πρόσφεραν και κεράσματα στον κόσμο.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο κόσμος και οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη «Λευκή Νύχτα» που απηύθυναν ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η διοργάνωση τόνωσε την εμπορική κίνηση, αλλά – το κυριότερο – έδωσε στον κόσμο την ευκαιρία να βγει έξω, να χαρεί και να γελάσει, τόνισε ο δήμαρχος.
Πλήρως ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα ήταν τόσο η υπεύθυνη της διοργάνωσης από το Δήμο Καλαμάτας, δημοτική σύμβουλος Παν. Ντίντα, όσο και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του, διότι χωρίς την παρουσία του δε θα υπήρχε η επιτυχία που σημειώθηκε προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των επισκεπτών.
«Το μεγαλύτερο, όμως, κέρδος, ήταν η αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου. Γέμισαν οι πλατείες και οι δρόμοι με κόσμο που χαμογελούσε, γιατί το χαμόγελο γεννά αισιοδοξία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώθηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εμπλεκόμενων φορέων, η «Λευκή Νύχτα» θα διεξάγεται κάθε χρόνο, πλέον, στην  Καλαμάτα.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις