ΠΑΣΟΚ: Αντί για γέφυρες, η Φώφη ορθώνει τείχη…

Πρώτη Δημοσίευση: 26/04/2017 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2017 18:04
Ορισμένες τελευταίες δημοσκοπήσεις, που έδειχναν ελαφρά άνοδο της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", φαίνεται ότι φούσκωσαν παραπάνω απ' όσο επιτρέπουν τα αποτελέσματά τους τα μυαλά ορισμένων. Έτσι, ενώ τα μέλη που κινούνται εντός του παραπάνω κόμματος αλλά προσδοκούν ένα συνέδριο "ανοικτό στην κοινωνία", έφτασαν να χαρακτηρίζονται ως "αιθεροβάμονες" και "δούρειοι ίπποι" αλλότριων σχεδίων.
Στον απόηχο, λοιπόν, της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, η Φώφη Γεννηματά προκήρυξε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (θα γίνει στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου) και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Ξεκαλάκη, στον αρμόδιο συντονιστή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί και κατηγόρησε τους διαφωνούντες ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους προσωπικούς τους ρόλους. 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε εναντίον των Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι διαφώνησαν με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ξεκαλάκης είχε εκφράσει (Βήμα Fm) την άποψή του υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου «για το λαό και όχι μόνο για κομματικούς ή θεσμικούς αξιωματούχους», ενώ ο κ. Ανδρουλάκης είχε υποστηρίξει (ρ/σ 9.84) ότι «δεν μπορεί να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα. Προτιμώ να είμαι ένας στους δέκα που θα ξανακάνει μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη, παρά ο ένας που θα την οδηγήσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα μέλη του κόμματος στη Μεσσηνία τάσσονται ανοικτά υπέρ ενός διευρυμένου συνεδρίου, ενώ στην τελευταία σύσκεψη στο ξενοδοχείο Rex είναι χαρακτηριστική η θέση που εξέφρασε ο Τάκης Αναστόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”. Στην παρέμβασή του είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων: "Στο δρόμο προς το συνέδριο, αντί λοιπόν να ορθώνουμε τείχη, πρέπει να ρίξουμε γέφυρες επικοινωνίας. Να δώσουμε βήμα να εκφραστούν οι ανοργάνωτοι πολίτες και κυρίως οι νέοι. Πού είναι οι νέοι; Τους ακούμε τους νέους; Τι μας λένε; Γιατί μένουν στο πλάι και μας κοιτάζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με συγκατάβαση; Πρέπει να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα, να μπει καθαρός αέρας.
Οι κλειστές αίθουσες μυρίζουν μούχλα! Να βγούμε στην κοινωνία. Το νέο που θέλουμε να φτιάξουμε χρειάζεται νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Μαζί τους η ΔΗΣΥ θα γίνει πρώτιστα η βάση, πάνω στην οποία θα χτιστεί το μεγάλο, το σύγχρονο, το ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό που οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες θέλουν να δουν να επανακτά τη θέση που του ανήκει και να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό προσκήνιο".

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις