Π. Νίκας για το Μεταναστευτικό: Χρειάζεται ξεκάθαρο σχέδιο από την κυβέρνηση

Πρώτη Δημοσίευση: 05/10/2019 16:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2019 16:26
Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική από την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε: "Είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στρατηγική της. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεννοηθούν με τους δημάρχους, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν τον πρώτο λόγο, για την εγκατάσταση ή μη στην περιοχή τους μεταναστών -κι αυτό γιατί οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που υφίστανται τα μεγάλα βάρη.
Επαναλαμβάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα, είτε για ανοιχτή είτε για κλειστή φιλοξενία, γιατί τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι περισσότερα από αυτά τα οποία λύνονται. Αυτό που πρέπει είναι να υπάρξει πολιτική ενοικίασης διαμερισμάτων, σπιτιών, ξενοδοχείων, τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα η δαπάνη αυτή να καλύπτεται από τα προγράμματα ΕΣΤΙΑ και HELIOS 2, τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμπερασματικά, κι επειδή υπάρχει εθνικό πρόβλημα και εθνικοί κίνδυνοι, πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να συμβάλλουμε ισομερώς, αλλά σύμφωνα με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, το οποίο έχει ευθύνη η κυβέρνηση να εκπονήσει».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις