Συνάντηση χθες Μητσοτάκη με Σαμαρά - Από Πέμπτη έως Σάββατο η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/06/2019 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2019 13:10
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία που είναι υποψήφια να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο Πέμπτη και το αργότερο έως το Σάββατο, 15 Ιουνίου, θα έχουν ανακοινωθεί όλα τα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς παράταξης στην επικράτεια. Αν έπρεπε να «στοιχηματίσουμε» ειδικά για τη Μεσσηνία, τότε ίσως να μην «ποντάραμε» ότι θα έχουμε αύριο «λευκό καπνό», αλλά το πιθανότερο Παρασκευή ή Σάββατο.
Χθες το πρωί, πάντως, στην «Πειραιώς» ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση που ξεπέρασε σε διάρκεια τη μία ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μη συζητήθηκε, εκτός των άλλων, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, στο οποίο έχουμε επισημάνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι από τη συνάντηση αυτή δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό από καμία πλευρά.
Μια ακόμα «πληροφορία» που ήρθε χθες να προστεθεί στο έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με “e-mail” που έλαβαν ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι, σχετικά με τα δικαιολογητικά της υποψηφιότητας που χρειάζονται. Η πληροφορία αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τη σημείωση, όμως, ότι- σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους»- το συγκεκριμένο “e-mail” έλαβαν περισσότεροι από τις 7 θέσεις που έχει το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας… με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι λογικό η αγωνία να έχει «χτυπήσει κόκκινο» στους υποψηφίους, καθώς, εκτός των άλλων, τα χρονικά περιθώρια της προεκλογικής περιόδου «στενεύουν». Βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογο «σκηνικό» στη Μεσσηνία υπήρχε και στις εκλογές του Μαΐου του ’12, με τα ψηφοδέλτια τότε να ανακοινώνονται επίσημα 16 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Όπως και να έχει, μέχρι το Σάββατο το αργότερο θα έχουμε «λευκό καπνό» και θα γνωρίζουμε τους 7 υποψηφίους!
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις