Το Λιμεναρχείο, ο ΚΟΚ και η Δημοτική Αρχή…

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2018 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2018 09:51
Μπορεί τα τρία παραπάνω να μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά γράφοντας τα πράγματα με τη χρονική σειρά που έγιναν το ένα «κουμπώνει» άψογα με το άλλο. 
Ειδικότερα, αναγνώστης μας βρέθηκε στο Ταχυδρομείο της παραλίας. Πήγε, λοιπόν, εκεί με το αυτοκίνητό του και πάρκαρε απέναντι. Στο σημείο υπάρχει διάβαση, στην οποία, όπως μας είπε, δεν πατούσε και, μάλιστα, το όχημα ήταν 2-3 μέτρα πίσω. 
Όταν βγήκε, όμως, από το Ταχυδρομείο, βρήκε πάνω στο όχημά του κλήση για παρκάρισμα. Όταν πήγε να ρωτήσει απορημένος στο Λιμεναρχείο γιατί τον έγραψαν, η απάντηση ήταν ότι έτσι ορίζει ο ΚΟΚ για στάθμευση κοντά σε διαβάσεις. 
Και ναι, ο ΚΟΚ- όσο παράλογο μπορεί να φαίνεται- απαγορεύσει το παρκάρισμα πέντε μέτρα από το τέλος της διάβασης. Άρα, μιλάμε για 12+ μέτρα κενό (5 δεξιά- αριστερά +τη διάβαση).  
Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να παρκάρει πάνω σε διαβάσεις, αλλά το «πέντε μέτρα πριν και μετά» φαίνεται υπερβολικό. 
Αφού, λοιπόν, ο παραβάτης πήρε δικαίως την κλήση του (με βάση τον ΚΟΚ), έφυγε και απλά την πλήρωσε. 
Το παράλογο σε όλο αυτό, πέραν της αυστηρότητας που επέδειξαν οι λιμενικοί για μια τέτοια παράβαση, είναι το εξής: αν κάποιος βρεθεί σε σημεία της πόλης όπου υπάρχουν διαβάσεις και γραμμές για ελεγχόμενη στάθμευση (Αριστομένους, 23ης κ.λπ.), τις οποίες ο Δήμος έχει δημιουργήσει, θα δει ότι αυτές είναι κυριολεκτικά η μία πάνω στην άλλη! 
Εκεί, άραγε, δεν ισχύει ο ΚΟΚ; Αν κάποιος παρκάρει στη διαγραμμισμένη θέση, είναι παράνομος ή όχι; Προφανώς, με βάση τον ΚΟΚ είναι… 
Π.Μπ. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις