Φιλιατρά: Επιτυχημένο κι εντυπωσιακό το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών!

Πρώτη Δημοσίευση: 23/07/2019 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2019 18:49
Επιτυχημένο και εντυπωσιακό ήταν το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός», που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.
Στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook αναφέρεται σχετικά: «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο "ΠΥΡΣΟΣ", με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας! Η κατάμεστη πλατεία απόλαυσε αρχικά το παιδικό τμήμα του “Πυρσού”, στη συνέχεια τους εφήβους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βάλτας, ακολούθησε μια σπουδαία παρουσία του πολυπληθούς χορευτικού του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χώρας και, τέλος, το βασικό τμήμα ενηλίκων του “Πυρσού”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος Μαίρη Γκότση, στόχος του “Πυρσού” είναι οι μελλοντικές διοργανώσεις του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών να περιλαμβάνουν όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενουμένων, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, γιατί ο πλούτος της παράδοσής μας είναι μεγάλος και δεν επαρκεί να παρουσιάζεται σε μία μόνο βραδιά αποσπασματικά!
Στόχος είναι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών να μπορέσει να οργανώνεται με τριήμερη διάρκεια! Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάστηκαν στα Φιλιατρά χοροί από τη Μεσσηνία μας! Ο Τάσος Καλογερόπουλος, με την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά του, σε βάθος χρόνου στην περιοχή μας, αφιέρωσε τη βραδιά σε χορούς του τόπου μας που οι χορευτές του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χώρας απέδωσαν εκπληκτικά! Οι έφηβοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας έλαμψαν με την παρουσία και τη ζωντάνια τους! Την παράσταση βέβαια έκλεψε το παιδικό τμήμα του “Πυρσού”, με την πρώτη του δημόσια εμφάνιση! Βέβαια, το τμήμα ενηλίκων του “Πυρσού” έλαμψε για ακόμη μία φορά, με την αξιοπρέπεια και το ήθος του!! Το Δ.Σ. του Πυρσού, για ακόμη μία φορά, ευχαριστεί τους προέδρους των Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χώρας και Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας, τον "Πρωτομάστορα" Τάσο Καλογερόπουλο, τους δασκάλους μας, Νικολέτα Καλογεροπούλου και Κωνσταντίνο Βεϊόπουλο, τους άξιους χορευτές! Ευχαριστεί, επίσης, το πλήθος κόσμου που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης! Ευχόμαστε και του χρόνου!».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις