«Κεραυνός εν αιθρία» η ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Πρώτη Δημοσίευση: 05/03/2017 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/03/2017 19:16
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση του, που ακολούθησε της επιστολής του στον Πρόεδρο του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. Βούτση, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης έκανε γνωστή χθες το πρωί, την …ξαφνική  ανεξαρτητοποίησή  του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.  Παράλληλα, τονίζει ότι θα παραμείνει βουλευτής και δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του καθώς υπογραμμίζει πως , “συνελήφθην ως βουλευτής και  θα  δικαστώ  ως βουλευτής". Η χθεσινή εξέλιξη χαρακτηρίζεται, εκ πρώτης όψεως, ως  «έκπληξη» καθώς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Καλαμάτα ,η παρουσία δίπλα του, του Δημήτρη Κουκούτση, δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτή την εξέλιξη... Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό ότι σε τοπικό επίπεδο υπήρχαν μεγάλες διαφορές με στελέχη της Χ.Α. στη Μεσσηνία. Σε πολλές περιπτώσεις δε,  ο Δημήτρης Κουκούτσης, αντιμετώπιζε «σφοδρή» και ακόμα και «υπόγεια»  εσωκομματική κριτική. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το πρωί, ο ίδιος μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, λέγοντας μας, ότι δεν θέλει προσθέσει , για την ώρα, τίποτα παραπάνω.
 
Η δήλωσή του αναλυτικά:
 
«Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής  για τους περισσότερους Έλληνες ίσως να υφίσταται από την προεκλογική περίοδο της Άνοιξης του 2012.Λίγοι όμως γνώριζαν ότι η Χρυσή Αυγή προϋπήρχε και μάλιστα για αρκετά χρόνια έδινε τον αγώνα της στο πεζοδρόμιο μοναχικά ,χωρίς τυμπανοκρουσίες  γι΄ αυτά που πρέσβευε  και συνεχίζει να πρεσβεύει. Από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες νέοι και νέες ,άλλοι  έμειναν, άλλοι έφυγαν αλλά στα «εύκολα» χρόνια της  ψεύτικης ευμάρειας η Χ.Α κατόρθωσε να φυτέψει σε ένα σημαντικό ποσοστό του λαού μας τον σπόρο του Εθνικισμού!
Είχα την τύχη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να είμαι ένας από αυτούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσουν σ’ αυτές τις ιδέες. Το 2011(εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και το 2012 (εθνικές εκλογές) ο γ.γ του Κινήματος μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα  ψηφοδέλτια και να εκλεγώ βουλευτής Μεσσηνίας μέχρι σήμερα.
Τα τελευταία πέντε έτη έζησα ιστορικές στιγμές, ημέρες θριάμβου και μεγάλων χαρών μαζί με τους συναγωνιστές μου εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Έζησα όμως και στιγμές δύσκολες για εμένα, τα αδέλφια μου εντός και εκτός Κοινοβουλίου, είδα τις συκοφαντίες και την λάσπη των ΜΜΕ, είδα νεκρούς 2 νέους μας, είδα βουλευτές ,στελέχη και μέλη του Κινήματος να οδηγούνται δεμένοι. Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές κάποιοι λιγοψύχισαν , άλλοι χάθηκαν κι άλλοι λούμωξαν και περίμεναν να περάσει η τρικυμία…
Ευτυχώς εγώ δεν ανήκα σε αυτούς και μάρτυράς μου η 9ωρη απολογία μου, η καθημερινή μου παρουσία, ο κατ’ οίκον εγκλεισμός μου αλλά κυρίως το ζεστό χαμόγελο των ΛΙΓΩΝ συναγωνιστών που περάσαμε ατέλειωτες ώρες στα εφετεία και τις φυλακές.
Παρ’ όλες όμως τις καλές προθέσεις της  φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρεισφρήσανε και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες,  απομεινάρια του πάλαι ποτέ «κατεστημένου»,  οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες  δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του Κινήματος.
Τούτες τις στιγμές η « Χρυσή Αυγή»  είναι ένα άτι  που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια, κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.
Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι. Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές.
Παρ’ όλη λοιπόν την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα .
Καλώ τους Έλληνες  Εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το Κίνημα!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
Υ.Γ Για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω: «συνελήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής…»    
                                                         
*Ο Δημήτρης Κουκούτσης, ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία από την δεκαετία του ’90. Το 2011 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στις περιφερειακές εκλογές, ενώ το Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Μεσσηνίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επανεξελέγη στις αμέσως επόμενες εκλογές του Ιουνίου του 2012 και παρέμεινε ως βουλευτής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να βγάλει έδρα στη Μεσσηνία.  Ως βουλευτής Μεσσηνίας, επανήλθε στο Κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο του 2015, όταν επανεκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή, και παραμένει βουλευτής μέχρι και σήμερα. Το Μάιο του 2014 ο Δημήτρης Κουκούτσης μαζί και με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. κατηγορήθηκε ως μέλος «εγκληματικής οργάνωσης». Τον Ιούνιο του ίδιου μήνα , διατάχθηκε ο κατ΄οίκον περιορισμός του, μετά την 9ώρη απολογία του στον ανακριτή. Σε κατ΄οίκον περιορισμό παρέμεινε μέχρι και τον Ιούλιο του 2015.
 

Του Κώστα Γαζούλη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις