Αλέξης Χαρίτσης: Καλά νέα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Πρώτη Δημοσίευση: 26/10/2019 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/10/2019 17:57
Καλά νέα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αποδεικνύουν ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μεγάλα λόγια αλλά έργα που υλοποιούνται και αποδίδουν καρπούς.
Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η αποπεράτωση παιδικών χαρών στο Δήμο Καλαμάτας.
Ταυτόχρονα, η πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Μεσσήνης αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους ίδιους τους εργαζομένους, αλλά και για τους πολίτες της πόλης, αφού ενισχύει αποφασιστικά τον τομέα της καθαριότητας, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Παράλληλα, αποτελεί δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο με τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων που έγινε ποτέ (3Κ/ ΑΣΕΠ), βάζοντας τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων εργαζομένων και στην επισφάλεια της εργασίας τους, όσο και με την παροχή μέσων ατομικής προστασίας αλλά και ανανέωσης των μηχανημάτων.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει με το “δήθεν αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο” να ανοίξει την πόρτα στην ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού και της καθαριότητας.
Το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν και άλλα έργα, τα οποία είχαμε σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ1 & 2”, όπως αγροτικής οδοποιίας, αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων κ.ά., σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας, αποδεικνύοντας την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μαζί τους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Έργα στοχευμένα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις