Εγκαίνια στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ αύριο Σάββατο

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2019 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2019 18:06
Το «Άγγιγμα ενός Αγγέλου» η προβολή της Δευτέρας
 
Το «Άγγιγμα ενός Αγγέλου», του οποίου η παραγωγή πήρε πέντε χρόνια, είναι η επιλογή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ για την προβολή της ερχόμενης Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ.
Πρόκειται για μια πολύ προσωπική, ποιητική ιστορία ενός κωφού άντρα που επιστρέφει στα μέρη όπου βρήκε καταφύγιο ως παιδί. Βρίσκει τις κρυψώνες του, ανασύροντας φρικιαστικές αναμνήσεις. Οι ήχοι επιστρέφουν, οι οποίοι, όπως περιγράφει, «ήταν κλεισμένοι μέσα του σαν σε όστρακο». Ο ήρωας, ο Henryk Schoenker, θυμάται τους ανθρώπους που, κυριευμένοι από φόβο, αρνήθηκαν να βοηθήσουν, και εκείνους που ανιδιοτελώς ρίσκαραν τις ζωές τους. Δεν πρόκειται για ιστορία πολέμου, αλλά για μια αναφορά στο πώς ακόμα και η μικρότερη χειρονομία μπορεί να σώσει μια ζωή.
Η ταινία παρουσιάζει παντελώς άγνωστα γεγονότα για την ύπαρξη ενός αποτυχημένου Γραφείου Μετανάστευσης Εβραίων στην Παλαιστίνη στην πόλη του Άουσβιτς, το οποίο διαχειριζόταν ο πατέρας του Schoenker. Τι πήγε τόσο απαίσια στραβά σε ένα μέρος το οποίο αργότερα έγινε διάσημο για τους θαλάμους αερίων του; Ο Schoenker μιλάει για αυτό τολμηρά, κοιτώντας απευθείας το θεατή στα μάτια.
Υπενθυμίζεται πως τα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11, πίσω από το κτήριο της Φιλαρμονικής), θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, 14 του μήνα, στις 8.00 το βράδυ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα "Ασσόδυο" (Παναγιώτης Βιώνης, Πάνος Ταντής, Ελένη Χρηστίδου).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις