Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν μετάταξη, λέει ο Μανιτάκης

Πρώτη Δημοσίευση: 02/03/2013 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/03/2013 18:50
Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews σημειώνει: «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση, για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία, θα βρεθούν εκτός Δημοσίου, γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους».

Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1.890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

Στυλιανίδης: Κινητικότητας και όχι απολύσεις

«Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση. Πρέπει όμως να επισπεύσουμε την πορεία μας προς την έξοδο από το τέλμα χωρίς να προκαλούμε με τις αποφάσεις μας νέες αδικίες» δηλώνει στην Realnews ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο υπογραμμίζει πως «παλεύουμε για να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλεισθούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους εν ενεργεία υπαλλήλους, που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου. Η κινητικότητα είναι η άμεση απάντησή μας σε απολύσεις που θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανασφάλεια και την ανεργία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις