Ενημερωτική καμπάνια από τις μαίες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας για το μητρικό θηλασμό

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2019 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2019 09:19
Τη σημασία και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού τόνισαν για ακόμα μία φορά το Σάββατο, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής καμπάνιας που πραγματοποίησαν, οι μαίες της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας!
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και αναλογιζόμενες τα οφέλη που προσφέρει το μητρικό γάλα τόσο στο νεογέννητο όσο στη μητέρα και την κοινωνία, με τη φυσική τους παρουσία κι ένα σταντ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με έντυπο υλικό, ενημέρωναν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις μέλλουσες ή θηλάζουσες μητέρες της περιοχής, απαντώντας στις απορίες τους και βοηθώντας στη σωστή επιλογή σίτισης των νεογέννητών τους. Σε όλες και όλους τόνιζαν πως το Μαιευτικό / Γυναικολογικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδος Κυπαρισσίας παρέχει δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα.
Το Σάββατο, από το πρωί έως το μεσημέρι, λοιπόν, η Σοφία Κουμουνδούρου, η Χρυσούλα Χριστοπούλου και η Ελένη Τσιώρη έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε γυναίκες, αλλά και άντρες – συζύγους και συντρόφους – για την εδραίωση και τη διατήρηση του μητρικού θηλασμού, τονίζοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε το θηλασμό σε μια θετική και μεταδοτική εμπειρία και να δημιουργήσουμε μια σανίδα σωτηρίας για τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν, παρέχοντάς τους συνεχόμενη μεταγεννητική φροντίδα.
Η Σοφία Κουμουνδούρου επισήμανε ότι «για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας οι μαίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας. Διανέμουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό και λύνουμε δια ζώσης ό,τι απορία υπάρχει στις γυναίκες που θέλουν να θηλάσουν ή θηλάζουν ήδη. Κάθε χρόνο έχει μεγάλη προσέλευση κόσμου και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Θέλει να ενημερωθεί, μας δείχνει ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης, γι’ αυτό και είμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το φετινό σύνθημα εορτασμού απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι “Ενδυναμώνουμε τους γονείς, στηρίζουμε το θηλασμό”! Αυτό σημαίνει ότι ο μητρικός θηλασμός δεν είναι υπόθεση μόνο της μητέρας, αλλά αφορά και στο σύζυγό της, το οικογενειακό, το φιλικό και το εργασιακό της περιβάλλον και ευρύτερα όλη την κοινωνία. Όλοι αυτοί σε μια συλλογική δουλειά, σε μια συλλογική προσπάθεια, σ’ έναν κύκλο ουσιαστικά περικλείουν, αγκαλιάζουν το μητρικό θηλασμό, τον στηρίζουν για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Αντώνης Βλάχος είπε πως «ως Δήμος στηρίζουμε την προσπάθεια των μαιών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την προώθηση του μητρικού θηλασμού. Ο μητρικός θηλασμός είναι το θεμέλιο για τη διατροφή του παιδιού μελλοντικά. Συν τοις άλλοις, ενισχύει τους δεσμούς μητέρας και παιδιού. Θα ήθελα να τους συγχαρώ πάλι για την προσπάθειά τους».
Τις μαίες της Ν.Μ. Κυπαρισσίας συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής δράσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος και η δημοτική σύμβουλος της παράταξής του και διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, ενώ παρούσα στην ενημερωτική καμπάνια ήταν και η προϊσταμένη Χειρουργικής, Δήμητρα Σαλαβούρα.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις