Επίσκεψη στο μητροπολίτη Μεσσηνίας μαθητών από τη Γερμανίας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/09/2019 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2019 12:37
Μαζί με μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας μετέβησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά στο Μόναχο Γερμανίας και συγκεκριμένα στο Wilhelmgymnasium Munchen. Στην προσπάθειά τους αυτή βρήκαν συμπαραστάτη και αρωγό το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συνεισέφερε οικονομικά για να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία.
Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές από το Wilhelmgymnasium Munchen ανταπέδωσαν την επίσκεψη αυτή φθάνοντας στην πόλη της Καλαμάτας. Μετά την άφιξη και επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, οι Γερμανοί μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον άνθρωπο εκείνον που στάθηκε αρωγός στους φίλους τους προκειμένου να ταξιδέψουν στη Γερμανία. Έτσι την Πέμπτη οι μαθητές από τα δυο αυτά σχολεία, με τη συνοδεία των καθηγητών τους Παυλή Χριστίνας και Γεωργιάδη Ηλέκτρας εκ μέρους του 7ου Γυμνασίου και Julius Gunter και Monika Schwope, επισκέφθηκαν το Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους καλωσόρισε στην πόλη και τους συνεχάρη για τη σύσφιξη σχέσεων των δύο σχολείων. 
Οι Γερμανοί μαθητές προσέφεραν στο μητροπολίτη μια γκραβούρα που απεικονίζει το κτηριακό συγκρότημα του σχολείου τους, το οποίο αποτελεί κτίσμα του 1458.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις