Προσλαμβάνονται διμηνίτες στην καθαριότητα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2018 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 19:10
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίαση προχθές, προσλαμβάνονται 15 εργάτες καθαριότητας, 7 οδηγοί και 3 χειριστές βαρέων μηχανημάτων για εργασία 2 μηνών.
Η απόφαση αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, με την οποία απολύθηκαν εργαζόμενοι των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου και έμεναν στην Υπηρεσία με συνεχείς παρατάσεις.
Ο δήμαρχος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πρώτον ευχαρίστησε τους εργαζομένους στην Καθαριότητα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και θα καταβάλλουν ολόκληρη τη θερινή περίοδο, ώστε να διατηρείται η πόλη και ο Δήμος καθαρός.
Τόνισε, επίσης, ότι «η πολιτική των παρατάσεων τελικώς απέδωσε εξαιρετικά αρνητικό κοινωνικό αποτέλεσμα, γιατί οι εργαζόμενοι έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, ύστερα από μία τριετία αβεβαιότητας, απολύθηκαν, με ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού.
Αυτό ας αποτελέσει δίδαγμα και η μόνη πολιτική που μπορεί και πρέπει να υπάρξει είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ και - το κυριότερο - η ανάπτυξη και προσφορά θέσεων εργασίας μέσω του ιδιωτικού τομέα. Πρέπει να υπάρξει μεγάλος προβληματισμός, διότι χιλιάδες άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για πρόσληψη στην Καθαριότητα με πολύ χαμηλούς μισθούς και αυτό έγινε λόγω της έλλειψης θέσεων εργασίας σε άλλους τομείς της οικονομίας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις