Προχωράει κανονικά αυτή τη φορά ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια της Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 01/07/2017 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2017 18:44
Με ένα νέο διαγωνισμό συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Δυτικής Μάνης για να βρει λύση στο πρόβλημα μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων του.
Χθες συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης, προκειμένου να εγκρίνει το άνοιγμα των προσφορών για τις τεχνικές προδιαγραφές των ενδιαφερομένων από τον τελευταίο διαγωνισμό.
 
Τεχνικές προδιαγραφές
Ο τελευταίος ηλεκτρονικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε, έληξε στις 23 Ιουνίου και την Πέμπτη έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.
Μοναδική εταιρία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι ο Όμιλος Ραψωματιώτη Ι.Κ.Ε. - RAP GROUP P.C. (Εταιρείες Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εν γένει Απορριμμάτων), που εδρεύει στην Κόρινθο.
Πρόκειται για την εταιρία, με την οποία ο συγκεκριμένος Δήμος τέλη Μαΐου, υπέγραψε σύμβαση για τη μεταφορά και διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου για 16 δρομολόγια αντί του ποσού των 49.600 ευρώ.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αποδέχτηκε, σύμφωνα με την εισήγηση, την προσφορά που υπέβαλε ο διαγωνιζόμενος, καθώς είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 248.000 ευρώ και ο διαγωνισμός είχε αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τη μεταφορά σε οποιαδήποτε απόσταση και διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Το έργο αφορά τη μεταφορά και διαχείριση 2.500 tn απορριμμάτων σε διάστημα ενός έτους.
 
Έκτακτη ανάγκη
Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχουν προηγηθεί αρκετοί άγονοι διαγωνισμοί, ενώ ο Δήμος Μάνης για πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών.
Με νέα του απόφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως 13/11/2017.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις