Ο Γρύπας Πολεμιστής της Πύλου στο Μεσογειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της Στοκχόλμης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/10/2017 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/10/2017 12:12
Στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έγινε η πρώτη εκτός Ελλάδος παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και των ευρημάτων του τάφου του Γρύπα Πολεμιστή, που αποκάλυψαν το 2015 δίπλα στο Ανάκτορο του Νέστορος στον Άνω Εγλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις.
Η παρουσίαση που έγινε από τους δύο αρχαιολόγους στο Μεσογειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της σουηδικής πρωτεύουσας, μέσα από εκτενή περιγραφή, παρουσία του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, του αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Πετρόπουλου, των δημοτικών συμβούλων Κόκκινου Γεώργιου και Τσορώνη Κωνσταντίνου, καθώς και του προέδρου Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημητρίου Καραλή, είχε την πρέπουσα λαμπρότητα, καθώς το «παρών» έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της Αρχαιολογίας και όχι μόνο.
Ο κ. Καφαντάρης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι βαθιά υπερηφάνεια που κατάγομαι από έναν τόπο με τόσο σημαντική ιστορία, έναν τόπο που η φήμη του ολοένα και εξαπλώνεται. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός μας. Η εξωστρέφεια και η ανάδειξη του Δήμου μας ως πολιτιστικού προορισμού είναι προτεραιότητά μας σε συνδυασμό πάντα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο φιλόπατρι κ. Αθανάσιο Ψαρούλη για την πολύτιμη βοήθειά του στο έργο μας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σουηδία σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων ακολούθησαν σημαντικές συναντήσεις με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Στοκχόλμη, τον κ. Τουλούπα, με τον Έλληνα βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Δελλή, τον εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας για την προώθηση των προϊόντων, το διευθυντή του ΕΟΤ σκανδιναβικών χωρών για την προώθηση του τουρισμού, tour operators, καθώς και ομάδας σημαντικών επιχειρηματιών της Στοκχόλμης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις