Στην Καλαμάτα τα αστέρια της παγκόσμιας ποδηλασίας

Πρώτη Δημοσίευση: 07/01/2013 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/01/2013 11:07

Ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα πολλαπλά αθλοτουριστικά οφέλη συνεπάγεται η παρουσία στην Καλαμάτα 12 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ποδηλατών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Περικλής Ηλίας και Γιόχαν Βαν Σούμερεν. Οι δυό τους, μαζί και με έναν δεύτερο Ολλανδό, τον Τόμας Ντέκερ, συμμετέχουν στην προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας SPTABLEWARE PRO-CYCLING TEAM του Κρόνου Νικαίας, στην οποία υπεύθυνος προπονητής είναι ο Βασίλης Αναστόπουλος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις άλλες διακρίσεις του ο Περικλής Ηλίας κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας (UCI MTB Marathon World Championships) που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στο Ornans της Γαλλίας, ενώ, μεταξύ άλλων, ο Γιόχαν Βαν Σούμερεν είχε αναδειχθεί πέρυσι νικητής στο Paris-Roubaix, όπου παίρνουν μέρος οι καλύτεροι ποδηλάτες του κόσμου.


Οι προπονήσεις της SPTABLEWARE PRO-CYCLING TEAM ΠΣ Κρόνος Νικαίας ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα. Στο παρελθόν η Μεσσηνία είχε φιλοξενήσει επανειλημμένως την εθνική ομάδα ποδηλασίας για την προετοιμασία της, ενώ πέρυσι είχε επιλέξει την Καλαμάτα και ένα γκρουπ Γερμανών ποδηλατών. Ο νομός συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα, που μπορούν να προβληθούν και κάποια να βελτιωθούν, ώστε να αποτελέσει μόνιμο προορισμό προετοιμασίας και για το συγκεκριμένο άθλημα.
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις