24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ανοίγει η αυλαία με δύο έξοχες παραστάσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 13/07/2018 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2018 07:51
«Το έχουμε στην καρδιά μας το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γιατί μεγαλώσαμε μαζί του, ανακαλύψαμε, παραξενευτήκαμε, εκστασιαστήκαμε, λατρέψαμε χορογράφους, χορευτές και ιδέες, που δίνουν νόημα και αξία σ’ αυτό που ονομάζουμε πηγαία έκφραση.
Την εποχή που ο σύγχρονος χορός έκανε ασθμαίνοντας τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα, η Καλαμάτα μάς άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στην καρδιά των εξελίξεων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που φέτος γίνεται είκοσι τεσσάρων ετών, δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αποκαλύψει τη δυναμική και την ποιότητά του. Χαιρόμαστε που το φεστιβάλ συνεχίζει με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα, συνιδρύτρια της ομάδας Rootless Root, η οποία μπορεί όχι μόνο να συνεχίσει το όραμα για ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, αλλά και να το εξελίξει".
Ο παραπάνω πρόλογος είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του περιοδικού "Αθηνόραμα" για το σπουδαίο αυτό πανευρωπαϊκό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο και υιοθετούμε απόλυτα.
Η μεγάλη ημέρα έφτασε, λοιπόν, και το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από σήμερα στις 8.00 το βράδυ περιμένει τους φίλους του για να τους… ταξιδέψει σε χώρους και τόπους μυστικούς…
 
Δυναμικό ξεκίνημα με Οlivier de Sagazan και Compania Sharon Fridman
 
20.00
Olivier de Sagazan Transfiguration
Μεγάρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο
(η παράσταση επαναλαμβάνεται το Σάββατο 14 Ιουλίου)
 
Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του. Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, θάβοντας έτσι τον εαυτό του, εξαλείφοντας την ταυτότητά του, μεταμορφωνόμενος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως του κρύβει το φως και τον αναγκάζει να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.
 
21:00
Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Inhancutilitatem του Josef Nadj με την παρουσία του καλλιτέχνη.
Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού
 
Ο Josef Nadj καταπιάνεται με την κυανοτυπία, αυτόν τον πρόδρομο της φωτογραφίας και μας αποκαλύπτει, μέσα από τις αποχρώσεις του μπλε και τη μυστηριακή πλευρά της φύσης, ένα μεθυστικό αντικείμενο περισυλλογής.
 
22.00
Compania Sharon Fridman Free Fall
Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
(η παράσταση επαναλαμβάνεται το Σάββατο 14 Ιουλίου)
Ο Sharon Fridman δημιουργεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χορογραφία για πέντε επαγγελματίες χορευτές και είκοσι ερασιτέχνες. Η πτώση, η καθετότητα, η επαφή, η αναγκαιότητα και η ώθηση είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το Free Fall, μια γεμάτη τόλμη χορογραφία που δοκιμάζει τα όρια της σταθερότητας.

Επιμέλεια: Αντώνης ΠετρόγιαννηςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις